Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Παρακολούθηση επίτευξης στόχων εκτέλεσης δαπανών κρατικού προϋπολογισμού για το Α' εξάμηνο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αθήνα, Αύγουστος 2016

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 2016

Με τις διατάξεις του ν.4270/2014 (ΦΕΚ Α' 143) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για την παρακολούθηση εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, προβλέφθηκε η διαδικασία καθορισμού τριμηνιαίων στόχων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για κάθε φορέα καθώς και οι τυχόν διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφάνισης αποκλίσεων από τους στόχους.

Συγκεκριμένα, οι φορείς της Κεντρικής Διοίκησης αποστέλλουν μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Με βάση τους μηνιαίους στόχους καθορίζονται και οι τριμηνιαίοι στόχοι. Σε περίπτωση υπέρβασης άνω του 10%, ο προϊστάμενος της ΓΔΟΥ συντάσσει έκθεση στην οποία αιτιολογούνται οι αποκλίσεις και αναλύονται οι διοικητικές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί για τη διόρθωση της απόκλισης αυτής.

Για τον καθορισμό του ποσοστού υλοποίησης των στόχων δαπανών, λαμβάνονται υπόψη οι πραγματοποιήσεις των πρωτογενών δαπανών (εκτός των τόκων), των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και η επίπτωση της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων σε σχέση με την 31-12-2015.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2.883 εκατ. ευρώ ή 12% έναντι του στόχου (24.038 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!