Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1065/24-2-1998 Ανακοίνωση-γνωστοποίηση των νέων εντύπων για τις ανάγκες της μηχανογραφικής εφαρμογής του υποσυστήματος -κώδικα βιβλίων & στοιχείων- του ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος (TAXIS)

YΠOIK 1026521/172/0015 B`/ΠOΛ. 1065/24.2.1998 Ανακοίνωση-γνωστοποίηση των νέων εντύπων για τις ανάγκες της μηχανογραφικής εφαρμογής του υποσυστήματος "κώδικα βιβλίων & στοιχείων" του ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος (TAXIS)

Ενόψει της έναρξης εφαρμογής του ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος φορολογίας TAXIS (μηχανοργάνωση των ΔOY), της πρώτης εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος αυτού από την 3 Μαρτίου 1998 στη ΔOY MOΣXATOY και για την πληροφόρηση των επιτηδευματιών, χρηστών και κατόχων φ.τ.μ. και την εύρυθμη λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος του υποσυστήματος "κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

1. καθιερώνεται νέος τύπος και περιεχόμενο εντύπων.

1.1. H ονομασία των εντύπων και ο αντίστοιχος κωδικός τους είναι:

α) ΣHMEIΩMA K.B.Σ. B1

β) ΔHΛΩΣH ENAPΞHΣ - METABOΛHΣ- ΠAYΣHΣ

ΛEITOYPΓIAΣ Φ.T.M. B2

1.2. O τύπος, το χρώμα και το περιεχόμενο αυτών είναι:

α) ΣHMEIΩMA K.B.Σ. B1 -------------- Το έντυπο αυτό είναι χρώματος ΛAΔI και αποτελείται από δύο φύλλα (2).

Το πρώτο φύλλο εμπρός και πίσω θα χρησιμοποιείται για τους παρακάτω -------------- σκοπούς.

- Θεώρηση βιβλίων και Στοιχείων

(γνωστοποίηση σειρών - επέκταση - μεταβολή θεωρημένου μηχανογραφικού χαρτιού και εντύπου πολλαπλής χρήσης).

- Ακύρωση - Δήλωση Απώλειας Βιβλίων & Στοιχείων.

- Γνωστοποίηση τόπου τήρησης - ενημέρωσης βιβλίων.

- Διάφορες αιτήσεις - γνωστοποιήσεις και παρατηρήσεις κατά την κρίση των επιτηδευματιών που αφορούν τον K.B.Σ.

Το δεύτερο φύλλο περιλαμβάνει εμπρός και πίσω πλήρεις και ---------------- εμπεριστατομένες οδηγίες για την διευκόλυνση των επιτηδευματιών κατά την συμπλήρωσή του.

β) ΔHΛΩΣH ENAPΞHΣ - METABOΛH - ΠAYΣHΣ ΛEITOYPΓIAΣ Φ.T.M. B2 ---------------------------------------------------------- Το έντυπο αυτό είναι χρώματος ΛAΔI και αποτελείται από ένα (1) φύλλο.

Το εμπρός μέρος αυτού χρησιμοποιείται για:

- Δήλωση έναρξης λειτουργίας φ.τ.μ.

Το πίσω μέρος αυτού χρησιμοποιείται για:

- Δήλωση μεταβολής - παύσης λειτουργίας φ.τ.μ.

(μεταβίβαση φ.τ.μ., αλλαγή τόπου λειτουργίας, παύση λειτουργίας κλπ.).

- Ακόμη για παρατηρήσεις κατά την κρίση του χρήστη ή κατόχου φ.τ.μ.

- Επίσης το μέσο του πίσω μέρους αυτού περιλαμβάνει πλήρεις οδηγίες και γενικές πληροφορίες για διευκόλυνση της ορθής συμπλήρωσής του.

2. Τα προαναφερόμενα έντυπα θα χρησιμοποιούνται από τους επιτηδευματίες, τους χρήστες ή κατόχους φ.τ.μ. που υπάγονται στην αρμοδιότητα ΔOY η οποία θα έχει ενταχθεί στο σύστημα TAXIS και θα διατίθενται από το τμήμα K.B.Σ. αυτής.

3. Στις ΔOY που δεν θα έχουν μηχανογραφηθεί και μέχρι να ενταχθούν στο σύστημα μηχανοργάνωσης των ΔOY (TAXIS), θα χρησιμοποιούνται για τους ανωτέρω σκοπούς τα παλαιά έντυπα κατά περίπτωση, εφόσον υπάρχουν, ή απλές αιτήσεις - γνωστοποιήσεις.

4. Τονίζεται ακόμη ότι, τα γνωστοποιούμενα με την παρούσα έντυπα, θα χρησιμοποιηθούν αρχικά από την 3 Μαρτίου 1998 από τους επιτηδευματίες, χρήστες ή κατόχους φ.τ.μ. που υπάγονται στη ΔOY Μοσχάτου, η οποία επιλέχτηκε ως πρώτη ΔOY για την πιλοτική εφαρμογή του Υποσυστήματος "κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων" του ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος φορολογίας (TAXIS).

5. Oι υπάλληλοι του τμήματος K.B.Σ. της ΔOY Μοσχάτου, και κάθε άλλης ΔOY που θα ενταχθεί στο σύστημα TAXIS, να μεριμνούν για την ύπαρξη αποθεμάτων των υπόψη εντύπων στο Τμήμα, ώστε να μην παρουσιάζονται κρούσματα έλλειψής τους και να διευκολύνουν του υπόχρεους για την ορθή συμπλήρωση αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!