Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.ΚΙ.Ο.Ε Η μείωση των ορίων για τους ελέγχους στις επιχειρήσεις από ελεγκτικές εταιρείες θέτει στο περιθώριο τους Λογιστές Φοροτεχνικούς

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας 
Γαμβέττα 4 Αθήνα - ΤΚ 10678 
Τηλ. : 210-3826627 
Fax . : 210-3826928 
Email: info@akioe.gr 
Προς: Υπουργό Οικονομικών  κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 
Αρ.Πρ. 0007103 
Κοινοποίηση :                    
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφων  Αλεξιάδη   
Αρ.Πρ. 002312      

Ημερομηνία 14/09/2016 

Θέμα: Η μείωση των ορίων για τους ελέγχους στις επιχειρήσεις από ελεγκτικές εταιρείες θέτει στο περιθώριο τους  Λογιστές Φοροτεχνικούς. 

Κύριε Υπουργέ, 

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε   ότι στο Ν/Σ  που έχετε συντάξει και είναι προς ψήφιση , οι ελεγκτικές εταιρείες θα διενεργούν ελέγχους σε επιχειρήσεις με μειωμένα οικονομικά όρια από αυτά που ήδη ισχύουν (κύκλος εργασιών 3.000.000 ευρώ, σύνολο ενεργητικού 1.500.000 ευρώ , μέσος όρος προσωπικού 50 άτομα). 

Με  την ενέργειά σας αυτή, γίνεται αντιληπτό ότι, αρκετές από τις επιχειρήσεις του ανωτέρου οικονομικού μεγέθους και που με δυσκολία βρίσκονται  εν ζωή και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται, υποχρεούται, μέσα από τον έλεγχο των ελεγκτικών εταιρειών, να επιφορτίζονται με ένα επιπλέον κόστος, για ενέργειες που σήμερα άριστα  διεκπεραιώνουν οι εργαζόμενοι ή οι συνεργαζόμενοι με τις επιχειρήσεις Λογιστές –Φοροτεχνικοί. 

Είμαστε σίγουροι ότι είσθε γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τον αγώνα που καταβάλει ο επιχειρηματικός κόσμος με τα δυσβάστακτα φορολογικά και ασφαλιστικά μετρά που καλείται να καταβάλει. Μη του επιβάλετε ένα ακόμα βάρος που θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα  στην  οικονομία. 

Μέσα στο «μουντό» οικονομικό περιβάλλον που διανύουμε, εκείνο που πρέπει να εξασφαλίσουμε για τις επιχειρήσεις αυτές, που όπως επανειλημμένως εσείς ο ίδιος έχετε ονομάσει ως τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, είναι οικονομικούς πόρους, κίνητρα. 

Πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις τους οι επιχειρήσεις με την πρόσθεση ενός ακόμα οικονομικού βάρους ; 

Κύριε Υπουργέ, 

η ενεργεία σας  αυτή, που όπως προαναφέραμε  φορτώνει δυσβάστακτα βάρη στην ήδη εξουθενωμένη επιχείρηση με αμφίβολα έσοδα για το Ελληνικού δημοσίου, πρέπει να  ομολογήσουμε ότι δημιουργεί εισοδήματα σε ολίγους με κίνδυνο να θέσει στο περιθώριο τους πολλούς - επιχειρήσεις και συναδέλφους  Λογιστές Φοροτεχνικούς. 

Δυσκολεύει την λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων επιβαρύνοντας την με έξοδα ελέγχου σε μια περίοδο που οι οικονομικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. 

Δημιουργεί τεχνική ζήτηση υπηρεσιών ελέγχου όπου με επάρκεια οι συνάδελφοι λογιστές ανταποκρίνονται. 

Κύριε Υπουργέ, 

η ενέργεια σας αυτή μας εξέπληξε. Εξέπληξε όλους όσους πίστεψαν ότι ήλθε το πλήρωμα  του χρόνου να δομηθεί  ένα κράτος ίσων ευκαιριών, ομολογουμένως  δεν ήταν αναμενόμενη.   

Αν παρ ‘ ελπίδα επιμένετε στην ψήφιση του νόμου αυτού σας προκαλούμε και παράλληλα σας καλούμε να προχωρήστε στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του ορκωτού ελεγκτή με δικαίωμα άσκησης από όλους τους πιστοποιημένους από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Λογιστές Φοροτεχνικούς, εφαρμόζοντας και το ασυμβίβαστο –  ελεγκτή και  ελεγχόμενου - που σήμερα καταστρατηγείτε από τις επιχειρήσεις consulting . 

Κύριε Υπουργέ, 

έστω και αυτή την ύστατη στιγμή προς όφελος των επιχειρήσεων των Λογιστών Φοροτεχνικών και εν γένει της κοινωνίας,  αναστείλετε την ψήφιση επιχείρημα-τοκτόνου νόμου. 

Με εκτίμηση 
Αλεβιζάκης Παναγιώτης 
Οικονομολόγος Λογιστής 
Μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας 
Εκπρόσωπος της ΑΚΙΟΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!