Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.ΚΙ.Ο.Ε Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, κύριο Αλεξιάδη Τρύφωνα για τα προβλήματα των συναδέλφων και των επιχειρήσεων.

Δελτίο Τύπου  

Την Τρίτη, 12-07-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας(Α.Κ.Ι.Ο.Ε.), με τον αναπληρωτή Υπουργό, κύριο Αλεξιάδη Τρύφωνα, με θέματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, και οι συνάδελφοι  Οικονομολόγοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί.  

Ζητήσαμε από το κύριο Υπουργό να μείνει ανοιχτό το σύστημα για υποβολή δηλώσεων φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών & Νομικών Προσώπων,  μέχρι 25-07-2016. Επίσης από την ημερομηνία αυτή και μετά, να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις δηλώσεις εισοδήματος οι συνάδελφοι (με τα ανάλογες επιβαρύνσεις-πρόστιμα), και όχι να κλείσει, όπως τα προηγούμενα έτη.  

Ζητήσαμε επίσης από το κύριο Υπουργό, οι έλεγχοι που θα γίνονται, να κινούνται στη λογική των στοχευμένων ελέγχων, και να ελέγχονται κατά προτεραιότητα  οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν διαρκή ασυνάφεια Εσόδων – Εξόδων.  

Επισημάναμε: 

A)Την αναγκαιότητα των φορολογικών ελέγχων, με τη ταυτόχρονη αναμόρφωση των μέχρι σήμερα επιβαλλόμενων προστίμων, τα οποία με τη μορφή που έχουν σήμερα συμβάλλουν  στην αύξηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.  

Β) Ότι θα πρέπει να σταματήσει η έκδοση γνωματεύσεων από το Σ.ΛΟ.Τ., χωρίς τη παράλληλη έκδοση φορολογικών εγκυκλίων. 

Γ) Τη καταστροφική πολιτική των δυσβάσταχτων φορολογικών συντελεστών, και ζητήσαμε τη μείωσή τους, ώστε και να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις, και να σταματήσει η φορολογική εξόντωση τους. 

Δ) Τη ζημιά που υφίσταται η Ελληνική Οικονομία, από τη μεταφορά  των επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους, και ζητήσαμε να αναλάβει το Υπουργείο πρωτοβουλίες ώστε να ανακοπεί το κύμα φυγής των επιχειρήσεων.  

Μεταφέραμε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων, ενώ παράλληλα επισημάναμε την αναγκαιότητα των φορολογικών κινήτρων για επιχειρήσεις που θέλουν να προβούν σε επενδύσεις. 

Αναλάβαμε την δέσμευση να κάνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις, ώστε  να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από την υπερ- φορολόγηση .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!