Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1276/8-10-1997 Βεβαίωση και Είσπραξη υπέρ Τρίτων

YΠOIK 1103135/8355-25/0016/ΠOΛ. 1276/8.10.1997

Βεβαίωση και Είσπραξη υπέρ Τρίτων

Με αφορμή τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνσή μας, σχετικά με τον τρόπο βεβαίωσης και είσπραξης οφειλών υπέρ Τρίτων, παρέχουμε τις κατωτέρω οδηγίες:

1. Oι χρηματικοί κατάλογοι, που αποστέλλονται στις ΔOY για είσπραξη, πρέπει να αναγράφουν υποχρεωτικά, τα στοιχεία που προβλέπονται, από το άρθρο 55, του Π.Δ, 16/89.

2. Στους χρηματικούς καταλόγους θα αναγράφονται, με ευθύνη της βεβαιούσας αρχής, το ποσό της κύριας οφειλής, καθώς και οι τυχόν οφειλόμενες, μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του καταλόγου, επιβαρύνσεις, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας και Φ.Π.A.

3. Από την ημερομηνία που το χρέος καθίσταται ληξιπρόθεσμο στη ΔOY, θα επιβάλλονται επί του συνόλου του βεβαιωθέντος ποσού, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, σύμφωνα με το άρθρο 6 του N.Δ. 356/74 (K.E.Δ.E).

Αν οι χρηματικοί κατάλογοι που αποστέλλονται για είσπραξη στις ΔOY, δεν τηρούν τις ανωτέρω (1) και (2) προϋποθέσεις, θα επιστρέφονται οπωσδήποτε στη βεβαιούσα αρχή για την ορθή συμπλήρωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!