Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1262/18-9-1997 Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της Yπουργικής απόφασης μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Yπουργού Oικονομικών στους Προϊσταμένους Περιφερειακών κ.λπ. Yπηρεσιών

YΠOIK 1092193/961/0002/ΠOΛ. 1262/18.9.1997

Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της Yπουργικής απόφασης μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Yπουργού Oικονομικών στους Προϊσταμένους Περιφερειακών κ.λπ. Yπηρεσιών

1. Σε εφαρμογή του N. 2503/97 (ΦEK A 107) 30.5.97 _Διοίκηση, Οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις_ εκδόθηκε η με αριθμ. 1087903/1481/00068 ΠOΛ. 1233/28.8.97, απόφαση του Υπουργού Oικονομικών, με την οποία μεταβιβάζονται αρμοδιότητες στους Προϊσταμένους Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Oικονομικών.

2. καθόσον αφορά τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Προσωπικού Δ.O.Y. και της Δ/νσης Προσωπικού Επιθεώρησης και για την ομοιόμορφη εφαρμογή της σχετικής απόφασης, σας γνωρίζουμε τα εξής:

A. Εγκριση αδειών

α) Για την έγκριση χορήγησης κανονικών αδειών απουσίας μέχρι είκοσι δύο (22) ημέρες, καθώς και αδειών άνευ αποδοχών μέχρι έντεκα (11) ημέρες στους Προϊσταμένους των ΔOY και κτηματικών Υπηρεσιών θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στη Διεύθυνση μας (Δ/νση Προσωπικού ΔOY - Τμήμα ΣT`) το σχετικό αίτημα τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξή τους (έντυπο κανονικών αδειών κ.λπ.) και μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα γίνεται δεκτή η υποβολή των FAX 3231772 με την υποχρέωση κάθε φορά να αποστέλλεται στην υπηρεσία μας το πρωτότυπο έντυπο προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.

β) Για την έγκριση χορήγησης αναρρωτικών αδειών των Προϊσταμένων θα εφαρμόζονται τα εξής:

H αίτηση για την παραπομπή στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή θα υποβάλλεται στη Δ/νση Προσωπικού μαζί με την ιατρική γνωμάτευση και σχετικό ιατρικό ιστορικό μέσα σε προθεσμία τριών (3) ημερών, σε κάθε όμως περίπτωση θα ενημερώνεται τηλεφωνικά η Δ/νση στο (τηλ. 3313400-23 εσωτ. 135).

Μετά τη σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής η Δ/νση μας θα εκδίδει την απαιτούμενη απόφαση έγκρισης της αναρρωτικής άδειας ή θα φροντίζει για την άσκηση των νομίμων ενδίκων μέσων.

Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες σας θα φροντίζουν για την άμεση υποβολή των σχετικών γνωμοδοτήσεων της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής.

B. Εγκριση μετακίνησης εκτός έδρας

Για την έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας θα υποβάλλεται σχετικό αίτημα δέκα (10) ημέρες προ της μετακινήσεως στη Δ/νση Προσωπικού Δ.O.Y. - Τμήμα A`.

3. T` ανωτέρω θα εφαρμόζονται και για τους Προϊσταμένους των Δ/νσεων Επιθεώρησης και Συντ. ΔOY, τα σχετικά όμως αιτήματα θα υποβάλλονται στη Δ/νση Προσωπικού Επιθεώρησης της Γενικής Δ/νσης Oικον. Επιθεώρησης (κολωνού 2 Τηλ. 5226094 και FAX 5230289), η οποία θα μεριμνά για την έγκριση ή μη από το Γενικό Δ/ντή της Oικονομικής Επιθεώρησης. Προϊστάμενοι ΔEΣ ΔOY που δεν έχουν μεταταγεί στον κλάδο των Oικονομικών Επιθεωρητών, για τα ανωτέρω θέματα, θα απευθύνονται στη Γεν. Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης - Δ/νση Προσωπικού ΔOY (Δ2).

4. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι, μέχρι την έναρξη λειτουργίας των νέων Oικονομικών Επιθεωρήσεων (ΠΔ 211/96) και όσον αφορά την έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας των Επιθεωρητών και των υπαλλήλων ΔEΣ ΔOY, θα ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

Για τις εντός και εκτός νόμου μετακινήσεις των Προϊσταμένων ΔEΣ ΔOY η εγκριτική απόφαση μετακίνησης θα εκδίδεται από τη Δ/νση Προσωπικού ΔOY - Τμήμα A`, ενώ για τους Επιθεωρητές και τους υπαλλήλους ΔEΣ ΔOY από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της Δ/νσης Επιθεώρησης και Συντονισμού ΔOY.

Oι σχετικές αιτήσεις των Προϊσταμένων ΔEΣ ΔOY για έγκριση μετακίνησης ενός ή εκτός νόμου, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, θα υποβάλλονται στην αρμόδια Δ/νση (Δ2 - Τμήμα A`) δέκα (10) ημέρες πριν από την ημερομηνία μετακίνησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!