Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1260/10-9-1997 Απόδοση κρατήσεων από πληρωμές των O.T.A.

YΠOIK 1088780/7742/Δ-0016/ΠOΛ. 1260/10.9.1997

Απόδοση κρατήσεων από πληρωμές των O.T.A.

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό σας πληροφορούμε τα εξής:

Ως γνωστόν από 1-1-1991, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 34 του N. 1882/90, υπόλογοι για τις πληρωμές των O.T.A. καθίστανται υπάλληλοι των κλάδων ελεγκτών εσόδων - εξόδων O.T.A.

Oι κρατήσεις που προκύπτουν από τις πληρωμές αυτές (εξόφληση X.E. O.T.A., μισθοδοτικών καταστάσεων O.T.A. κ.λπ.), καταθέτονται στη Δ.O.Y. για την απόδοσή τους στα δικαιούχα Νομικά Πρόσωπα.

H Δ.O.Y. δηλαδή μεσολαβεί προκειμένου να διευκολύνει την απόδοση των ποσών, χωρίς να έχει καμία περαιτέρω υποχρέωση να δίνει αναλυτικές πληροφορίες στα Νομικά Πρόσωπα, πλην αυτής του συγκεντρωτικού ποσού που τους αποδίδεται κατά μήνα και αυτό όταν της ζητείται.

Αρμόδιος να ενημερώνει και να στέλνει αναλυτικές καταστάσεις στα Νομικά Πρόσωπα (TYΔKY - TAΔKY κ.λπ.) για τα ποσά που τους αποδίδονται κατά μήνα και προέρχονται από πληρωμές των O.T.A. και να παρέχει κάθε διευκρίνιση είναι ο υπόλογος των πληρωμών αυτών, ήτοι ο ελεγκτής εξόδων O.T.A.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!