Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Ο.Ε.Ε. Παράταση αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα "ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ.10563, Αθήνα, τηλ. 213 2141810, fax 210 5227300 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Αθήνα, 1 Απριλίου 2016 
Αρ. Πρωτ.: Φ/1/2362 

Προς 
-Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού 
κ. Γεώργιο Σταθάκη 
Κοιν. 
κ. Αλέξανδρο Χαρίτση 
-Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού 
ΕΓ Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ 
κ. Ευγενία Φωτονιάτα 

Θέμα: «Αίτημα για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”». 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» ξεκίνησε στις 8/3/2016 και ολοκληρώνεται στις 15/4/2016. 

Οι αιτήσεις στο εν λόγω πρόγραμμα επιχορήγησης γίνονται ηλεκτρονικά, και η αίτηση χρηματοδότησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα κληθούν οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι, να προσκομίσουν το σχετικό φυσικό φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

Στο εν λόγω πρόγραμμα λαμβάνεται υπόψη τόσο ως κριτήριο αποκλεισμού δικαιούχων, όσο και ως βαθμολογούμενο κριτήριο το συνολικό δηλωθέν εισόδημα του φορολογικού έτους 2015. Το ακριβές ύψος του εν λόγω εισοδήματος θα επηρεάσει δηλαδή ποιοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι που θα εγκριθούν. 

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2015, καθώς δεν έχει ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο taxis, επομένως οι δικαιούχοι του προγράμματος δεν μπορούν να δηλώσουν το ακριβές συνολικό δηλωθέν εισόδημα, όπως αυτό θα είχε δηλωθεί στο έντυπο Ε1, και θα περιλαμβανόταν στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους, αν είχαν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις. 

Ακόμα όμως και να ανοίξει η σχετική εφαρμογή, θα πρέπει να περάσει εύλογο χρονικό διάστημα για να υποβληθούν όλες αυτές οι φορολογικές δηλώσεις των υποψήφιων δικαιούχων του προγράμματος προκειμένου να δηλώσουν το ακριβές εισόδημα. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση υποψήφιου δικαιούχου ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης, θα πρέπει να υποβληθεί πρώτα το Ε3, και έπειτα το Ε1. Μετά από πλήθος αιτημάτων μελών μας, (οι οποίοι εμπλέκονται στο εν λόγω πρόγραμμα είτε ως υποψήφιοι δικαιούχοι, είτε ως σύμβουλοι που συντάσσουν τις εν λόγω αιτήσεις, είτε ως φοροτεχνικοί που δέχονται πιέσεις φορολογουμένων για γρήγορη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, είτε ως και τα τρία) αλλά και φορολογουμένων - υποψήφιων δικαιούχων του προγράμματος, θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», τουλάχιστον έως 15/5/2016, προκειμένου να υπάρξει εύλογο χρονικό διάστημα ώστε οι δυνητικοί δικαιούχοι πρώτα να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και εν συνεχεία την αίτησή τους στο εν λόγω πρόγραμμα. 

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ 

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!