Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Να συνεχίσουμε τον καλό διάλογο και την μεθοδική συνεργασία για τον καλύτερο σχεδιασμό και απρόσκοπτη φετινή διεκπεραίωση του «ραντεβού των φορολογουμένων με την ηλεκτρονική εφορία»

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr
Απ. Αναγ. Πρωτ. Αθηνών 3352/18.10.1990 - Αρ. Κατ. 17619/19.12.1990

Αθήνα 18/3/2016 

Αρ.πρωτ.1460 

Προς:  Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Τρύφωνα Αλεξιάδη. 

Θέμα: Να συνεχίσουμε τον καλό διάλογο και την μεθοδική συνεργασία για τον καλύτερο σχεδιασμό και απρόσκοπτη φετινή διεκπεραίωση του «ραντεβού των φορολογουμένων με την ηλεκτρονική εφορία      

« «Αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές, από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες» (Δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Τρύφωνα Αλεξιάδη – Δελτίο τύπου 19-8-2015 

«Στόχος είναι να είναι έτοιμη η εφαρμογή πριν από την 1η Φεβρουαρίου. Οι λογιστές θα κάνουν διακοπές το 2016»  είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Ο κόσμος θα κληθεί να κάνει όσο πιο νωρίς τις φορολογικές του δηλώσεις, ώστε να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο και να μην μαζευτούν όλες οι υποχρεώσεις το Σεπτέμβρη.» είχε επίσης δηλώσει στις 23-11-2015, μιλώντας στον Real Fm 97,8. (http://www.enikos.gr/economy/354233,Alexiadhs-Stoxos-h-1h-Fevroyarioy-gia-tis-forologikes-dhlwseis.html ). 

Κύριε Υπουργέ,      

Παραθέσαμε τα πάρα πάνω γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δήλωση:  

«Ο φορολογούμενος δεν χρειάζεται να αφιερώσει πάνω από ένα τέταρτο ή μισή ώρα για την συμπλήρωση των απλών δηλώσεων (μισθωτών συνταξιούχων)» δεν ερμηνεύει πρόθεση να θιγεί η υπευθυνότητα  του κλάδου των Λ/Φ, καθώς δεν συνάδει με τις παραπάνω ανάλογες δηλώσεις και θέσεις που αναφέρονται στο κλάδο σε σχέση με τα προβλήματα κατά την περσινή περίοδο των δηλώσεων, όπου με την υπευθυνότητα και εμπειρία που χαρακτηρίζει τον υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη, δεν δίστασε να αναλάβει για λογαριασμό του Υπουργείου την ευθύνη του «εκτροχιασμού» του χρονοδιαγράμματος των δηλώσεων».     

Οι μαχόμενοι λογιστές –φοροτεχνικοί όπως όλοι οι  πολίτες  αυτής της πολύπαθης χώρας έδιναν και δίνουν μάχες κάτω από  αντίξοες συνθήκες σε αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, ελπίζοντας  να έρθουν καλύτερες ημέρες για τη πατρίδα μας.  

Κύριε Υπουργέ,     

Θα διαπιστώσατε ότι πίκρανε τον κλάδο αυτή η δήλωση και μάλιστα λίγο πριν ανοίξει η αυλαία της εφαρμογής και δούμε το πολυπόθητο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».  

Από την θέση ευθύνης  που έχετε και μέσα από την ομοιοεπαγγελματική  μακρά εμπειρία και επιτυχημένη πορεία  σας μέχρι σήμερα, η δήλωση σας  ότι ο χρόνος που απαιτείται  για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης είναι 15- 30 λεπτά, καθώς  και ότι ένα ημερολογιακό δίμηνο (αντί του προβλεπόμενου από τον νόμο τριμήνου), είναι επαρκές για την ολοκλήρωση υποβολής των 6.000.000 φορολογικών δηλώσεων, είναι το λιγότερο άστοχη, (εκτός αν έχει παρερμηνευθεί), όταν γνωρίζετε ότι η φορολογική δήλωση είναι η κορυφαία και κρισιμότερη φορολογική υποχρέωση,  στο έτος για το οποίο υποβάλλεται .      

Όπως γνωρίζετε κ. Υπουργέ τα τελευταία χρόνια πολλές από τις υποχρεώσεις της πολιτείας (Υπ. Οικ., Υπ. Εργασίας - Ασφάλισης - ΙΚΑ, Υπ. Ανάπτυξης - ΓΕΜΗ κλπ ) έχουν μεταφερθεί στις πλάτες των συναδέλφων του κλάδου μας και δεν είναι οξύμωρο αυτό που αποτελεί κρατούσα άποψη, ότι  έχουμε γίνει «άμισθοι υπάλληλοι», έχοντας επωμισθεί την υποχρέωση της ενημέρωσης, στο 75% των εργασιών που έως χθες ήταν υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες.  

Κάνουν το καθήκον τους θα πουν μερικοί, αφού οι συνθήκες της χώρας το επιβάλλουν. 

Στα γραφεία μας  την προσεχή περίοδο  θα προσέλθουν  τουλάχιστον 6.000.000 φορολογούμενοι για την σύνταξη των  φορολογικών  δηλώσεων τους, όπου το κράτος θα τους ζητήσει (μέσω ημών) να αποδώσουν τα του κράτους. 

Σε όλο αυτό θεωρείτε ότι η υποχρέωση είναι μόνο των φορολογούμενων; 

Δεν έχει υποχρεώσεις το κράτος προς τον πολίτη; Και οι αρχές της χρηστής διοίκησης για αμοιβαίο σεβασμό διοικουμένων και διοικούσας αρχής; 

Κύριε Υπουργέ,     

Θα θεωρούσαμε σημαντική τη συμβολή σας, στον καλό διάλογο και τη δημιουργική επικοινωνία με τον κλάδο των Λ/Φ, που έχετε κάνει πράξη, αν επαναλαμβάνατε  από καρδιάς  (δευτερολογώντας), τα της δήλωσης σας και ακόμα  την επιθυμία να έχουμε (όπως και πέρσι) μία  αποτελεσματική και μεθοδική  συνεργασία με τον κλάδο  για τον καλύτερο σχεδιασμό και την απρόσκοπτη φετινή διεκπεραίωση του «ραντεβού των φορολογουμένων με την ηλεκτρονική εφορία».     

Για το Δ.Σ.                  

Ο Πρόεδρος   
Δημήτρης Τσαμόπουλος  
Ο Γεν.Γραμματέας   
Γιώργος Χριστόπουλος 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!