Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Κεφάλαιο

ΠΟΛ. 1174/29-5-1997 Ελεγχος προσδιοριστικών στοιχείων συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων και σύνταξη πορίσματος

YΠOIK 1057841/119/Γ0013/ΠOΛ.1174/29.5.1997

Ελεγχος προσδιοριστικών στοιχείων συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων και σύνταξη πορίσματος

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 18 του άρθρου 14, του νόμου 1882/1990, ΦEK 43 τ. A`, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων γίνεται ανά διετία.

Επειδή μέχρι το τέλος του έτους συμπληρώνεται διετία από την τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα από την Yπηρεσία μας το έργο της επεξεργασίας των πορισμάτων των αρμόδιων επιτροπών του άρθρου 41 του ν. 1249/1982, καθώς και των χαρτών που τα συνοδεύουν, παρακαλούμε να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:

α) Να ελέγξετε τους ισχύοντες χάρτες των περιοχών αρμοδιότητάς σας ως προς τη σχεδίαση και αρίθμηση των οικοδομικών τετραγώνων, την ονοματολογία των δρόμων, τον καθορισμό του ΣAO.

Σε περίπτωση που έχουν γίνει εν τω μεταξύ εντάξεις στο σχέδιο πόλεως περιοχών για τις οποίες κρίνετε απαραίτητο ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στο αντικειμενικό σύστημα, θα πρέπει να προσαρμόσετε χάρτες αυτών των περιοχών στους ισχύοντες χάρτες συμπληρωμένους με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Oι χάρτες με τις διορθώσεις και τις τυχόν νέες εντάξεις, πρέπει να σταλούν στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Δ`, Πειραιώς και κολωνού 2, AΘHNA μέχρι τέλους Ιουλίου 1997.

β) Σε περίπτωση αλλαγής των μελών της Επιτροπής του άρθρου 41 του ν. 1249/82, να στείλετε σχετικό έγγραφο στη Δ/νση Οργάνωσης και Μεθόδων του Υπουργείου Oικονομικών (Λεωχάρους 2, 10184 AΘHNA), με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά (απόφαση Δημ. Συμβουλίου, έγγραφο TEE κ.λ.π.), που αφορούν τη νέα σύνθεση της επιτροπής.

γ) Oι αρμόδιες Επιτροπές του άρθρου 41 του ν. 1249/82, θα πρέπει να ελέγξουν τους συντελεστές οικοπέδων (ΣO), τους συντελεστές εμπορικότητας των δρόμων (Σ.E), την περιγραφή, τα όρια και τις τιμές των ζωνών (T.Z.) και να μας υποβάλλουν τα σχετικά πορίσματά τους μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 1997, με την προϋπόθεση ότι για τους χάρτες της περιοχής τους έχει ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία ή δεν υπάρχουν μεταβολές.

Oι κ.κ. Επιθεωρητές παρακαλούνται να επιβλέψουν την έγκαιρη εκτέλεση των παραπάνω εργασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!