Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.ΚΙ.Ο.Ε Η ανακολουθία των διακηρύξεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών για την εφαρμογή των ΕΛΠ.

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος 

Η ανακολουθία των διακηρύξεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών  για την εφαρμογή των ΕΛΠ.   

Η πολιτική ηγεσία του Υ.Ο μη έχοντας το πολιτικό θάρρος και ανάστημα να προβεί σε ανακοίνωση, διαρρέει ότι δεν της επιτρέπει η τρόικα την προαιρετική εφαρμογή των Ε.Λ.Π  για το 2015 και την υποχρεωτική εφαρμογή από το 2016 όπως διακήρυττε και διαβεβαίωνε ότι θα κάνει.   

Δεν μας  εκπλήσσει η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και η δημοσιο-υπαλληλική νοοτροπία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών  που ενώ  μας διαβεβαίωνε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο θα συμπεριλάμβανε  ρύθμιση με την παράταση εφαρμογής των ΕΛΠ,  τώρα επικαλείται ότι δεν της το επιτρέπει η τρόικα.   

Μας εξοργίζει ο εμπαιγμός, η αναποτελεσματικότητα της μη προσπάθειας από την πολιτική ηγεσία του Υ.Ο και η παράδοση της, άνευ όρων στις απαιτήσεις των δήθεν δανειστών της χώρας.   

Μας εξοργίζει η δουλοπρεπή  υποτέλεια που δείχνει η πολιτική ηγεσία του Υ.Ο , απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα επικράτησης  μη φιλικών οντοτήτων προς την οικονομία μας  και πολύ περισσότερο στη κοινωνία μας.   

Μας εκπλήσσει επίσης, και η μη τήρηση  -   ούτε των προσχημάτων  - στην σύνθεσης της ολιγομελούς εγχώριας ομάδος που σκανδαλωδώς και ποικιλοτρόπως ωφελείται από την μη παράταση εφαρμογής (κατά 1 χρόνο) των Ε.Λ.Π  την ίδια στιγμή που πολλοί συνάδελφοι θα βρεθούν απροετοίμαστοι  (οικονομικά – τεχνικά),  και  εκτός αγοράς, όπως αντίστοιχα πολλές επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν με αύξηση διοικητικού κόστους  (αναβάθμιση εφαρμογών – νέες διαδικασίες ) υπό συνθήκες χρονικής και οικονομικής ασφυξίας.   

Συνάδελφοι, έως τώρα.   

σας  προτρέπαμε να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ   

πλέον, σας καλούμε να   ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ   

επίσης, καλούμε τους καλούς συναδέλφους που συμμετέχουν στη διαρκή  επιτροπή  για τα  ΕΛΠ  εάν, αντιλαμβάνονται το μέγεθος των συνεπειών  για το κλάδος μας, της εμμονής για την εφαρμογή των ΕΛΠ από το 2015, να παραιτηθούν από μέλη της επιτροπής ως ένδειξη – πράξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους. 

Αλεβιζάκης Παναγιώτης 

Εκπρόσωπος Της Ανεξάρτητης  Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!