Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1155/5-5-1997 Καθορισμός του ύψους των δικαιωμάτων και εξόδων της διοικητικής εκτέλεσης, των δικαιούχων προσώπων και του τρόπου είσπραξης αυτών

YΠOIK 1049834/4475-4/0016/ΠOΛ.1155/5.5.1997

καθορισμός του ύψους των δικαιωμάτων και εξόδων της διοικητικής εκτέλεσης, των δικαιούχων προσώπων και του τρόπου είσπραξης αυτών

Σας κοινοποιούμε κατωτέρω την αριθ. 1001970/176-4/0016/8-4-97 απόφαση του Υπουργού Oικονομικών "περί καθορισμού του ύψους των δικαιωμάτων και εξόδων της διοικητικής εκτέλεσης, των δικαιούχων προσώπων και του τρόπου είσπραξης αυτών" που εκδόθηκε κατ` εξουσιοδότηση του άρθρου 76 του ν.δ. 356/74 (KEΔE) όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 31 του ν. 1882/90 και δημοσιεύτηκε στο ΦEK 299/14-4-97 τ.B`, για ενημέρωσή σας.

H απόφαση αυτή που ισχύει από 14-4-1997 αφορά πράξεις εκτέλεσης που γίνονται από την ημερομηνία αυτή και μετά οπότε παύει να ισχύει η αριθ. 1091918/ 5826- 4/0016/30-9-93 (ΦEK 793/6-10-93 τ.B`) απόφαση του Υπουργού Oικονομικών.

Σημειώνουμε ότι οι παραγγελίες κατάσχεσης θα χρεώνονται ισομερώς στους δικαστικούς επιμελητές που συνεργάζονται με την υπηρεσία σας λαμβάνοντες υπόψη το χρόνο παραγραφής της απαίτησης του Δημοσίου καθώς και το ύψος αυτής.

Στις παραγγελίες θα πρέπει να αναγράφονται τα υποθηκοφυλάκεια ή άλλες υπηρεσίες στις οποίες θα γίνεται η σχετική έρευνα για διαπίστωση της περιουσιακής κατάστασης των οφειλετών του Δημοσίου. και τούτο, διότι, τα δικαιώματα για έρευνα υπολογίζονται για κάθε σχετική έρευνα που υποδεικνύεται από τον παραγγέλλοντα.

H εκτέλεση των παραγγελιών θα πρέπει να παρακολουθείται από το αρμόδιο τμήμα ώστε να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο και σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των δύο μηνών από την παραλαβή της παραγγελίας. Αν η εκτέλεση καθυστερεί αδικαιολόγητα να ανακαλείται η σχετική παραγγελία σας, η οποία θα παραδίδεται σε άλλο δικαστικό επιμελητή.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιώματα υπολογίζονται στο βεβαιωμένο ποσό απαίτησης και όχι και στο ποσό των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, το δε ανώτατο όριο αμοιβής που δικαιούται να εισπράξει ένας δικαστικός επιμελητής κατ` έτος και από κάθε Δ.O.Y. για πράξεις διοικητικής εκτέλεσης ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων δραχμών (3.000.000). Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα δικαιώματα του μάρτυρα καθώς και τα οδοιπορικά και η πρόσθετη χιλιομετρική αποζημίωση του μάρτυρα και του δικαστικού επιμελητή.

Αν με την ίδια έκθεση κατάσχεσης κατάσχονται περισσότερα από ένα ακίνητα ο δικαστικός επιμελητής δεν δικαιούται χωριστή αμοιβή για κάθε ένα από αυτά. Σε περίπτωση που η εκτέλεση ματαιωθεί ή διακοπεί για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση του δικαστικού επιμελητή που αναγράφονται στη σχετική έκθεσή του, ο δικαστικός επιμελητής δικαιούται το ποσό της αμοιβής του για τις πράξεις εκτέλεσης που έγιναν και αποδεικνύονται μέχρι την ημερομηνία ματαίωσης ή διακοπής αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!