Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

OEE Αίτημα παράτασης της εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, λόγω των ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με την διαδικασία διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής των εταιριών και της καταχώρησης αποφάσεων για τη λύση και εκκαθάρισή τους στο ΓΕΜΗ, ζητεί με επιστολή του Προέδρου του, κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων τη δυνατότητα της εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης διακοπής εργασιών βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής μέχρι 30 Ιουνίου 2016.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ 105-63 Αθήνα 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. πρωτ.: Φ/1/1413

τηλ. 210 5202250, 2105202260, 2105202270 
fax 2105229167

Προς
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
κ. Γεώργιο Πιτσιλή
Κοιν:
Γενικό Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης
κ. Ιωάννη Μπάκα

 

Θέμα: «Παράταση προθεσμίας για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας»

Κύριε Γενικέ,

Σύμφωνα με το έγγραφο ΔΕΛ Η 1013860 ΕΞ 2016/28.1.2016, η προθεσμία που είχε δοθεί μέχρι 31/1/2016 για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, παρατάθηκε μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2016.

Λόγω των ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με την διαδικασία διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής των εταιριών και της καταχώρησης αποφάσεων για τη λύση και εκκαθάριση τους στο ΓΕΜΗ, ζητούμε να παραταθεί η παραπάνω προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου 2016. Ο φορέας μας προτείνει για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των αδρανών επιχειρήσεων να εξετάσει την εκκαθάριση του Μητρώου των εταιριών που τηρεί το Υπουργείο Οικονομικών από τις ανενεργές επιχειρήσεις και να προβλέψει διαδικασίες διακοπής βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής τους, η οποία θα οδηγήσει στον ασφαλή προσδιορισμό δημοσίων εσόδων και στην είσπραξη των πραγματικών οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. Δεν είναι λογικό μια μικρή  εκκρεμότητα όπως η απώλεια κάποιου στοιχείου ή βιβλίου να αποτελεί εμπόδιο εκπρόθεσμης διακοπής και η εταιρία να παραμένει αδρανής επί σειρά ετών. 

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ
Κωνσταντίνος Κόλλιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!