Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1152/16-5-1997 Εισιτήρια θεαμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

ΑΥΟ 1131532/1075/0015/ΠΟΛ.1152/ΦΕΚ Β` 395/16/5/97.

Εισιτήρια θεαμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

`Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 38 περ. γ` (υποπεριπτώσεις γα`, γδ`) και δ` του Π.Δ. 186/92 (Κ.Β.Σ.) (ΦΕΚ Α` 84).

2. Την 11007147/1239/4.1 0.1996 (ΦΕΚ Β` 922) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών για ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Οικονομικών στους Υφυπουργούς Οικονομικών.

3. Το 36002/31.10.1996 έγγραφο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), με την οποία προτείνει διαφορετικό τρόπο παρακολούθησης των δωρεάν διατιθέμενων εισιτηρίων στους εργαζόμενους.

4. Το γεγονός ότι ο Ο.Ε.Ε. εγκρίνει, διανέμει και ελέγχει τα εισιτήρια που χορηγούνται στους δικαιούχους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Επίσης το γεγονός ότι ο Οργανισμός κατά την εξόφληση του εκμεταλλευτή του θεάματος παρακρατεί και αποδίδει τις όποιες νόμιμες κρατήσεις.

5. Την ανάγκη περιορισμού του φόρτου εργασίας των Ο.Δ.Υ., με τη μη θεώρηση των εισιτηρίων της Εργατικής Εστίας, δεδομένου ότι η παρακολούθησή τους γίνεται από τον Ο.Ε.Ε.

6. `Οτι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1) Οι εκμεταλλευτές θεαμάτων, για τους θεατές που δικαιούνται εισιτήρια από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), δεν εκδίδουν εισιτήρια θεωρημένα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., εφόσον χρησιμοποιούνται για την είσοδο του πελάτη στο Θέαμα αλλά τρίπτυχα Δελτία θεάματος, όπως το συνημμένο υπόδειγμα, τα οποία Θεωρεί, εγκρίνει και διανέμει δωρεάν απ` ευθείας στους δικαιούχους ο Ο.Ε.Ε.

Το πρώτο απόκομμα, που φέρει τα στοιχεία του Οργανισμού και του εκμεταλλευτή του θεάματος θα παραμένει στον επιτηδευματία ως δικαιολογητικό για την έκδοση του τιμολογίου, το δεύτερο θα παραδίδεται στον θεατή για την είσοδο και το τρίτο, το οποίο φέρει επίσης τα στοιχεία του Ο.Ε.Ε. και του εκμεταλλευτή του θεάμστος, καθώς και την ένδειξη "Απόκομμα ταμείου για πληρωμή από Ο.Ε.Ε.", προσκομίζεται ως δικαιολογητικό μαζί με το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών στον Οργανισμό.

2) Η θεώρηση των δελτίων θεάματος γίνεται από τον Ο.Ε.Ε. Σε κάθε δελτίο θεάματος τίθεται η υπηρεσιακή σφραγίδα και η υπογραφή και σφραγίδα του υπεύθυνου υπαλλήλου του Οργανισμού, που θεωρεί αυτά. Η παρακολούθηση της θεώρησης των δελτίων αυτών γίνεται σύμφωνα με τις καθορισμένες διαδικασίες από τον κανονισμό του Ο.Ε.Ε.

Ως προς τον τρόπο έκδοσης και διαφύλαξης των δελτίων θεάματος, εφαρμόζονται αντίστοιχα οι διατάξεις των άρθρων 18 και 21 του Κ.β.Σ. (Π.Δ. 1θ6/92).

3) Οι εκμεταλλευτές των θεαμάτων για τη δικαιούμενη αμοιβή από τον Ο.Ε.Ε. εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, τουλάχιστον στο τέλος κάθε μήνα, όπως ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ. Στο τιμολάγιο αυτό αναγρόφονται, εκτός των άλλων, αναλυτικά κατά κατηγορία, εάν υπόρχει, ο συνολικός αριθμός και η αξία των χρησιμοποιηθέντων εντός του μήνα δελτίων θεάματος.

4) Τα δελτία θεάματος δεν καταχωρούνται στα τηρούμενα βιβλία του εκμεταλλευτή του θεάματος, δεδομένου ότι τα ακαθάριστα έσοδα καταχωρούνται στα βιβλία με τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.

Η απόφαση αυτή, που ισχύει από 1 Οκτωβρίου 1997, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 30 Απριλίου 1997

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΥΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!