Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕA : Συμμετοχή σε απεργία και πορεία στις 21/01/2016

Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α συμμετέχει στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016.      

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. αποτελούσα πανελλαδικά την πλέον πολυάριθμη Ένωση  αυτοαπασχολούμενων φοροτεχνικών - επαγγελματιών, με το από 13-1-2016 δελτίο τύπου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., εκτίμησε τις δυσάρεστες και επώδυνες επιπτώσεις που επιφέρει το προσχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό στο σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και γνωστοποίησε το αποτέλεσμα της διαβούλευσης συνοπτικά, συντασσόμενη στο πλευρό της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., με την καθολική αντίδραση όλων των κοινωνικών, επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων.     

Παράλληλα υπογράμμισε ότι  η σύνδεση της εισφοράς με το φορολογητέο εισόδημα, όπως περιγράφεται στην πρόταση του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, καταδικάζει την κοινωνική ασφάλιση, καθώς θα οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο τα ασφαλιστικά ταμεία από τον στραγγαλισμό των παραγωγικών τάξεων, με αναπόφευκτα τα «Λουκέτα» και την έξαρση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.       

Με τα δεδομένα αυτά παραμένει η θέση της και ζητά να αποσυρθεί το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου για να ξανασυζητηθεί από την αρχή από την κοινωνία και τους φορείς της.         

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α.  συμμετέχει στην κινητοποίηση  που οργανώνουν  οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. 

Οι συνάδελφοι Φοροτεχνικοί / Λογιστές αλληλέγγυα ενώνουν την φωνή τους με όλους τους φορείς, (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών), και  συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11.30, με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.           

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Τσαμόπουλος
Ο Γεν.Γραμματέας  
Γιώργος Χριστόπουλος 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!