Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1104/14-3-1997 Παρέχονται οδηγίες για την παραλαβή δηλώσεων Φ.Π.A. (περιοδικών και εκκαθαριστικών) σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά

YΠOIK 1034161/963/334/A0014/ΠOΛ. 1104/14.3.1997

Παρέχονται οδηγίες για την παραλαβή δηλώσεων Φ.Π.A. (περιοδικών και εκκαθαριστικών) σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά

Υστερα από ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας, για την παραλαβή των δηλώσεων Φ.Π.A. σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά, μερικά από τα οποία έχουν εκτυπωθεί με σμίκρυνση του διαστήματος των γραμμών, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, παρακαλούμε κατά την παραλαβή των εντύπων αυτών να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες:

Oι επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία που κάνουν χρήση εκτυπωτών για την συμπλήρωση των ειδικά μετασχηματισμένων εντύπων δηλώσεων Φ.Π.A. να χρησιμοποιούν έντονη (καινουργή) μελανοταινία. Δεν θα πρέπει να παραλαμβάνονται δηλώσεις, όπου η εκτύπωση είναι αχρή (σαν ξεθωριασμένη - από πολυχρησιμοποιημένη μελανοταινία).

H εκτύπωση να γίνεται επακριβώς στα σχετικά τετραγωνίδια ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία και αμφισβήτηση.

Δεν πρέπει να παραλαμβάνονται δηλώσεις σε έντυπα για μηχανογραφική χρήση που συμπληρώθηκαν χειρόγραφα.

Το συνεχές μηχανογραφικό χαρτί θα πρέπει να κόβεται και να συρράπτεται κατάλληλα ώστε τελικά να παίρνει την μορφή που έχουν τα έντυπα της υπηρεσίας.

Γενικά όσοι παραλαμβάνουν δηλώσεις να ελέγχουν την ευκρινή συμπλήρωση των δεδομένων της δήλωσης, έτσι που να μην μένει αμφιβολία για τα αναφερόμενα σ` αυτή και να μπορεί να αποθηκεύεται, δεματοποιείται και γενικά να γίνεται αντικείμενο ευχερούς χειρισμού από τις υπηρεσίες χωρίς να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!