Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Επιστολή Προέδρου ΟΕΕ στον Πρωθυπουργό για το Φ.Π.Α στα νησιά

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με την οποία ζητά την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού κύματος. Το μέτρο αυτό προτείνεται να ισχύσει στην Κω, στη Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο, και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα.    

Η απόφαση για τη διατύπωση του συγκεκριμένου αιτήματος ελήφθη κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, που είχε η Κεντρική Διοίκηση με τους Προέδρους των περιφερειακών τμημάτων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην Καστοριά, στις 30 και 31 Οκτωβρίου.  

 Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Μητροπόλεως 12-14 
Τ.Κ. 10563 Αθήνα, 
Τηλ. 5202250 / 5202260 / 5202270 
TELEFAX. 5227300 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2015  
Αρ. Πρωτ.: Φ/1/7680 

Προς 
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος 
κ. Αλέξιο Τσίπρα 

Κοινοποίηση προς: 
1. Τον Υπουργό Οικονομικών  
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 
2. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών 
κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, 

Όπως γνωρίζετε, τα νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα από το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, προς τη χώρα μας. Πρόσφατη μελέτη σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα κατέγραψε σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Κω, Λέσβο, Χίο και Σάμο, με σημαντικές απώλειες στον κύκλο εργασιών της τουριστικής βιομηχανίας. 

Με στόχο να βελτιωθεί η δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις και κατ΄ επέκταση τα νοικοκυριά των περιοχών αυτών, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αιτείται την αναστολή της κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ για τα παραπάνω νησιά.  

Το μέτρο αυτό προτείνεται και για όποια άλλα νησιά αντιμετωπίσουν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα. 

Με τιμή 

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ 
Κων/νος Β. Κόλλιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!