Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1033/28-1-1997 Συμφωνία εσόδων

YΠOIK 1010807/843/0016/ΠOΛ. 1033/28.1.1997 Συμφωνία εσόδων

ΣXET: 1113479/8716/11-10-94, ΠOΛ. 1229


Με αφορμή τα πολλά ερωτήματα για τη συμφωνία των εσόδων των βιβλίων σας με τις μηχανογραφημένες καταστάσεις του KEΠYO, σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

1. Συμφωνία εσόδων

H συμφωνία των μηχανογραφημένων καταστάσεων που σας στέλνουμε, πρέπει να γίνεται κατ` αρχήν ως προς το σύνολο της Βεβαίωσης - Διαγραφής - Είσπραξης κάθε μήνα και μετά ως προς τους KAE.

Το σύνολο της Βεβαίωσης των μηχανογραφημένων καταστάσεων του κάθε μήνα, πρέπει να είναι το IΔIO με το σύνολο της στήλης έσοδα προϋπ/σμού του βιβλίου βεβαίωσης ΣYN τα τυχόν παραληφθέντα πρωτόκολλα.

Το σύνολο της Διαγραφής των μηχανογραφημένων καταστάσεων του κάθε μήνα, πρέπει να είναι το IΔIO με το σύνολο της κατάστασης διαγραφών ΣYN τα τυχόν παραδοθέντα πρωτόκολλα.

Το σύνολο της Είσπραξης των μηχανογραφημένων καταστάσεων του κάθε μήνα, πρέπει να είναι το IΔIO με το σύνολο της στήλης έσοδα προϋπ/σμού του Hμερολογίου Εισπράξεων ή με το σύνολο της κατάστασης των γραμματίων συμψηφιστικής διαχείρισης με λογ/σμό _λσοδα Προϋπ/σμού_. Στη συνέχεια γίνεται η συμφωνία κατά KAE.

Τα ποσά της παραπάνω συμφωνίας ως προς τα Βεβαιωθέντα - Διαγραφέντα Εισπραχθέντα, πρέπει να είναι αυτά που αναφέρονται στην κατάσταση λσοδα Προϋπολογισμού (εντ. 23) και στέλνονται στο ελεγκτικό Συνέδριο και στην 24η Δ/νση του Γ.Λ.K.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία θα επικοινωνείτε με τη δ/νσή μας έγκαιρα για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες για τη διόρθωση.

2. Τακτοποίηση υπερείσπραξης

Πολλές φορές καταχωρείται είσπραξη χωρίς να έχει αντίστοιχη βεβαίωση. Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί υπάρχει περίπτωση να έχει ξεχαστεί η βεβαίωση κάποιων ποσών, που συνήθως εντοπίζεται στα _Oίκοθεν_ (προσαυξήσεις, μηχ. υπερεισπράξεις).

Αν όμως η βεβαίωση είναι σωστή και η είσπραξη έχει καταχωρηθεί σε KAE που παρουσιάζει υπερείσπραξη η τακτοποίηση γίνεται με φύλλο ανακαταλογισμού, μεταφέροντας το ποσό της υπερείσπραξης από το συγκεκριμένο KAE και το συγκεκριμένο μήνα που παρουσιάζεται, στον ίδιο μήνα και σε KAE που πρέπει και έχει υπόλοιπο βεβαίωσης μεγαλύτερο από το ποσό της υπερείσπραξης.

Oι υπερεισπράξεις πρέπει να τακτοποιούνται γιατί, ενώ υπολογίζονται ως είσπραξη στο σύνολο των εισπραχθέντων ΔEN υπολογίζονται στην επαναβεβαίωση, με αποτέλεσμα να συμφωνούμε στα σύνολα Βεβαίωσης - Διαγραφής - Είσπραξης του έτους και να υπάρχει διαφορά στην επαναβεβαίωση.

3. Μηχανογραφικές Διαγραφές

Oι διαγραφές των εκπτώσεων που γίνονται από το KEΠYO, καταχωρούνται _οίκοθεν_ από το ίδιο, όπως ακριβώς γίνεται και με τη διαδικασία της βεβαίωσης και είσπραξης των φόρων. Δηλαδή ΔEN καταχωρούνται στην προσωρινή ληψοδοσία, εμφανίζονται όμως στα λογιστικά στοιχεία και βιβλία, αφού προηγουμένως συνταχθεί το ανάλογο AΦEK.

Για το έτος 1996 οι μηχανογραφικές διαγραφές - εκπτώσεις φόρου εισοδήματος και τελών κυκλοφορίας αυτ/των θα εμφανισθούν το μήνα Δεκέμβριο.

Τέλος παρακαλούμε να ακολουθήσετε τον παραπάνω τρόπο συμφωνίας εσόδων για να μην υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Δ/16 - των Δ.O.Y. και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!