Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1337/30-12-1996 Σχετικά με την ανάθεση στης Δ.Ο.Υ. της είσπραξης εσόδων των ειδικών δημόσιων Υπηρεσιών και των Ειδικών Ταμείων

YΠOIK 1137288/11826-25/0016/ΠOΛ. 1337/30.12.1996

Με την παράγραφο 4 του άρθρου 106 του ν. 2362/95 περί δημοσίου λογιστικού, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Oικονομικών ν` αναθέτει με αποφάσεις στις Δημόσιες Oικονομικές Υπηρεσίες την είσπραξη των εσόδων των ειδικών δημοσίων Υπηρεσιών και των Ειδικών Ταμείων των οποίων οι προϋπολογισμοί συνδημοσιεύονται με τον κρατικό Προϋπολογισμό και εφόσον η είσπραξη των εσόδων τους δεν είναι δυνατή με δικά τους όργανα, καθώς και την είσπραξη εσόδων νομικών προσώπων Δημοσίου δικαίου και τρίτων.

Προκειμένου να εκδοθούν οι ανωτέρω Yπουργικές αποφάσεις, η Yπηρεσία μας έχει ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους την υποβολή σχετικών αιτημάτων. Επειδή ο αριθμός των προσώπων που είναι δυνατόν να ενταχθούν στο καθεστώς που προβλέπει η ανωτέρω διάταξη είναι μεγάλος και η διαδικασία για τη συγκέντρωση και ταξινόμηση των σχετικών αιτημάτων χρονοβόρα, θα καθυστερήσει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Μέχρι την έκδοση των αποφάσεων αυτών θα τηρείται η διαδικασία που ισχύει σήμερα για την είσπραξη των εσόδων των προσώπων που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 106 του ν. 2362/95 σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 112 του ίδιου νόμου περί δημοσίου λογιστικού.

Νόμος 2362/1995 άρθρο 106 παρ. 4 --------------------------------

Με αποφάσεις του Υπουργού Oικονομικών, μπορεί να ανατεθεί στις Δημόσιες Oικονομικές Υπηρεσίες η είσπραξη των εσόδων των ειδικών δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και των Ειδικών Ταμείων, των οποίων οι προϋπολογισμοί συνδημοσιεύονται με τον κρατικό Προϋπολογισμό και εφόσον η είσπραξη των εσόδων τους δεν είναι δυνατή με δικά τους όργανα, καθώς και η είσπραξη εσόδων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου και τρίτων. Με τις ίδιες αποφάσεις καθορίζεται και το ποσοστό συμμετοχής των ανωτέρω νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και τρίτων στη δαπάνη για την είσπραξη των εσόδων που εισπράττονται για λογαριασμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!