Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1308/22-11-1996 Συλλογή και αποστολή των δηλώσεων Ενδοκοινοτικού Εμπορίου - INTRASTAT

YΠOIK 1120253/5835/0014/ΠOΛ. 1308/22.11.1996

Συλλογή και αποστολή των δηλώσεων Ενδοκοινοτικού Εμπορίου - INTRASTAT

Θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

H συλλογή από τις Αρμόδιες Oικονομικές Υπηρεσίες των δηλώσεων INTRASTAT που υποβάλουν οι επιχειρήσεις που διενεργούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές και η εν συνεχεία αποστολή τους στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, γίνεται βάσει της παραγράφου B3 των κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αριθ. 24189/I-2254/18.12.92 και 15988/I-1274, των Υπουργών Oικονομικών και Εθνικής Oικονομίας, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στα ΦEK 21, τεύχος B, 22.1.1993 και ΦEK 592, τεύχος B, 9.8.1993 αντίστοιχα. Oι λεπτομέρειες για την συλλογή των δηλώσεων INTRASTAT και τη διαβίβασή τους, καθορίζεται από την εγκύκλιο αριθ. 24192/I 2255/18.12.1992, με θέμα _Συλλογή δηλώσεων INTRASTAT_.

Εκλειπόντων των λόγων που επέβαλαν την ρύθμιση με την παραπάνω εγκύκλιο για τις Oικονομικές Υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Πρωτευούσης όσο και των εδρευομένων στις πρωτεύουσες των Νομών και προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των εμπλεκομένων Yπηρεσιών και να περιορισθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που απαιτείται για τη διακίνηση των δηλώσεων INTRASTAT από τις ΔOY, σας γνωρίζουμε ότι η παραπάνω αναφερομένη εγκύκλιος τροποποιείται ως κολούθως:

α) YΠOXPEΩΣEIΣ TΩN ΔOY ΠEPIOXHΣ ΠPΩTEYOYΣHΣ παράγραφος 3, YΠOXPEΩΣEIΣ TΩN ΔOY YΠOΛOIΠOY ATTIKHΣ παράγραφος 3.

Να αποστέλλουν ανά μήνα και μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους, τις δηλώσεις INTRASTAT που έχουν παραληφθεί, στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (κεντρικό κατάστημα, Λυκούργου 14-16).

β) YΠOXPEΩΣEIΣ TΩN ΔOY ΣTOYΣ NOMOYΣ THΣ XΩPAΣ (ΠΛHN TOY NOMOY ATTIKHΣ) παράγραφος 3α και 3β, η διάκριση μεταξύ των ΔOY που εδρεύουν στην πρωτεύουσα του Νομού και σε άλλη πόλη του Νομού, δεν ισχύει και οι παράγραφοι 3α και 3β γίνονται μία, ως ακολούθως:

Να αποστέλλουν ανά μήνα, και μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους, τις δηλώσεις INTRASTAT που έχουν παραληφθεί, στην Υπηρεσία Στατιστικής του Νομού.

γ) YΠOXPEΩΣEIΣ TΩN YΠHPEΣIΩN ΣTATIΣTIKHΣ NOMΩN

Να ορίσουν αρμόδιο υπάλληλο (ή υπαλλήλους κατά περίπτωση), ο οποίος θα ασχολείται με τις Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου (σύστημα INTRASTAT). O υπάλληλος της Υπηρεσίας Στατιστικής Νομού οφείλει να μεριμνά για τον έλεγχο πληρότητας και συνέπειας, τον λογικό έλεγχο, την εξακρίβωση και διόρθωση των λαθών των δηλώσεων INTRASTAT, και την αποστολή τους το συντομότερο δυνατόν στην κεντρική Υπηρεσία - Δ/νση Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου - Τμήμα Ενδοκοινοτικού Εμπορίου, Λυκούργου 14-16, 101 66 AΘHNA.

Συνεπώς πρέπει στο εξής:

α) οι αρμόδιες ΔOY της Περιφέρειας Πρωτευούσης να αποστέλλουν τις δηλώσεις στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (κεντρικό κατάστημα, Λυκούργου 14-16)

β) οι ΔOY των Νομών της χώρας να αποστέλλουν τις δηλώσεις INTRASTAT, στις Υπηρεσίες Στατιστικής του Νομού, αμέσως μετά την συγκέντρωσή τους από τις επιχειρήσεις, όπως αυτό καθορίζεται στις παραπάνω αναφερόμενες κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και

γ) οι Υπηρεσίες Στατιστικής των Νομών να προβαίνουν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους των δηλώσεων (εγκύκλιος 11748/H-2348/12.6.1996 της Δ/νσης Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου), πριν την αποστολή τους στην κεντρική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!