Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1303/25-11-1996 Εκδοση χρηματικών γραμματίων για την πληρωμή δαπανών των Νομαρχιακών Αυτοδ-σεων

YΠOIK 1086900/7223/0016δ`/ΠOΛ. 1303/25.11.1996 Εκδοση χρηματικών γραμματίων για την πληρωμή δαπανών των Νομαρχιακών Αυτοδ/σεων

Μετά την εφαρμογή του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης οι φορείς αυτοί έχουν αναλάβει την πληρωμή διαφόρων δαπανών (έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.λπ.). H πληρωμή των δικαιούχων (Γιατροί - Φαρμακοποιοί κ.λπ.) γίνεται με την έκδοση επιταγών των αρμοδίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε διαταγή των εκάστοτε δικαιούχων.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι οι Δ.O.Y. δεν πρέπει να έχουν καμιά ανάμειξη στην πληρωμή των δικαιούχων άμεσα ή έμμεσα.

Παρ` όλα αυτά μερικές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις χρησιμοποιούν, καταχρηστικά, τις υπηρεσίες των Δ.O.Y. για τις πληρωμές τους, προς εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με αυτές. Ητοι, προσκομίζουν τις επιταγές, που εκδίδουν για την πληρωμή διαφόρων δαπανών, σε Δ.O.Y. της έδρας των Νομαρχιών τους και ζητούν την έκδοση χρηματικών γραμματίων υπέρ των δικαιούχων, για την πληρωμή τους από τη Δ.O.Y. φορολογίας τους.

H ανωτέρω διαδικασία, εκτός του ότι δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 16/89 _κανονισμός λειτουργίας των Δ.O.Y._ (άρθρο 92 παρ. 2), του ν. 2362/95 και της 194908/22-11-69 A.Y.O. δημιουργεί αυξημένες ανάγκες σε χρηματοεφοδιασμούς και απασχολεί υπαλλήλους των Δ.O.Y. για τη διενέργεια εισπράξεων και πληρωμών για την εξυπηρέτηση τρίτων, με όλο το κόστος που η ενέργεια αυτή συνεπάγεται για το Δημόσιο.

Μετά από τα ανωτέρω γίνεται φανερό, ότι οι Δ.O.Y. δε θα εκδίδουν χρηματικά γραμμάτια για την πληρωμή δαπανών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ή οποιουδήποτε τρίτου.

O τρόπος με τον οποίο οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα εξυπηρετούν τους συν/νους μ` αυτές είναι δική τους, αποκλειστικά, ευθύνη. H Yπηρεσία μας όμως προτείνει δύο τρόπους για την πληρωμή των δαπανών τους. Την αποστολή (ME AΠOΔEIΞH) απ` ευθείας στους δικαιούχους επιταγών ή τη μεταφορά των ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που θα τους υποδείξουν οι δικαιούχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!