Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Κατάσχεση τριών ταμειακών μηχανών σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης που εξέδιδαν πλαστές αποδέιξεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΡΙΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ 

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ανακοινώνει ότι μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από την Δ.Ο.Υ. Θήρας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε επιχειρήσεις στη Σαντορίνη. 

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτου από τον προμηθευτή επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης, φορολογικού μηχανισμού ΕΑΦΔΣΣ και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23/07/15 κατασχέθηκαν από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από τις επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης, που τις λειτουργούσαν. 

Σημειώνεται ότι, προς περαιτέρω διερεύνηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση εξεύρεσης αδήλωτων ταμειακών μηχανών και παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ., ώστε να κλιμακωθούν οι έλεγχοι νομιμότητας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!