Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Άσκηση τελωνειακών υπαλλήλων για τον έλεγχο της νόμιμης κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

AΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 

Στo πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο, η Τελωνειακή Υπηρεσία πραγματοποίησε άσκηση, με τη συμμετοχή εκπαιδευμένων τελωνειακών υπαλλήλων σε θέματα προσωρινής εισαγωγής αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης. 

Το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΥΤ Αττικής είχε αναλάβει τον συντονισμό κινητών ομάδων ελέγχου, οι οποίες κινήθηκαν σε δυο οδικούς άξονες στην περιοχή του Νομού Αττικής. 

Από τους διενεργηθέντες ελέγχου εντοπίσθηκαν τέσσερεις περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας. Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος, αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο 2.500 €. 

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθόσον κρίθηκε πολύ ικανοποιητικός ο χρόνος ανταπόκρισης του συντονιστικού κέντρου, η μεθοδολογία στις ελεγκτικές επαληθεύσεις και η επιλογή στόχευσης των περιοχών απάτης.  

Η Γ.Γ.Δ.Ε., σε συνέχεια της άσκησης αυτής, θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπο αρμόδιων Τελωνειακών Αρχών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!