Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1277/17-10-1996 Tύπος ειδοποίησης προς οφειλέτες που διαμένουν στο εξωτερικό

YΠOIK 1114073/9382/0016/ΠOΛ. 1277/17.10.1996 Tύπος ειδοποίησης προς οφειλέτες που διαμένουν στο εξωτερικό

Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας από διάφορες ΔOY, αναφορικά με τον τύπο της ειδοποίησης σε οφειλέτες του Δημοσίου που κατοικούν είτε στις χώρες της Ευρωπαϊκής λνωσης είτε αλλού, σας πληροφορούμε τα εξής:

H ΔOY στην οποία έχουν βεβαιωθεί οφειλές οφειλετών όπως ανωτέρω περιγράφονται, θα αποστέλλει στη Δ/νσή μας ειδοποίηση υπό μορφή επιστολής, που θα περιέχει αναλυτικά τα στοιχεία της οφειλής, (είδος και ποσό αυτής, οικονομικό έτος, αριθμό και χρονολογία τριπλοτύπου βεβαίωσης, χρονολογία πληρωμής, το ανά μήνα ποσοστό προσαυξήσεων εκπροθέσμου καταβολής κ.λπ.).

Ειδικότερα στην περίπτωση που θεωρείτε ότι η ημερομηνία επίδοσης της ειδοποίησης θα είναι μεταγενέστερη της προθεσμίας καταβολής της οφειλής να σημειώνετε στην επιστολή σας ότι υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής με απόφαση αρμοδίου οργάνου, δεδομένου ότι η καθυστέρηση θα οφείλεται αποδεδειγμένα στο Ελληνικό Δημόσιο και η σχετική αίτηση απαλλαγής θα πρέπει να συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά στοιχεία της εκπρόθεσμης επίδοσης της ειδοποίησης.

H πλήρης Δ/νση του οφειλέτη είναι απαραίτητη και προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία που έχουν τεθεί στην διάθεσή σας, ανεξάρτητα αν είναι Χώρα της E.E. ή όχι (εκτός από την Ελβετία και το Λιχτενστάιν).

Οταν υπάρχει στη διάθεσή σας, μόνο ο αριθμός διαβατηρίου, η χώρα και το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη, θα αποστέλλετε και μ` αυτά τα στοιχεία την ειδοποίηση με μορφή επιστολής και ένα συνοδευτικό έγγραφο (με αβέβαιη όμως την επίδοσή της στην περίπτωση αυτή).

Στη συνέχεια η Δ/νσή μας θα επιδιώξει την επίδοσή της μέσω των αρμοδίων Ελλην. Προξενικών αρχών στον οφειλέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!