Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Διοργάνωση ειδικής εκπαιδευτικής ημερίδας μέσω τηλεδιάσκεψης από την ΓΓΔΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.Δ.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014» 

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των πολιτών κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2014, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, αποφάσισε την διοργάνωση, για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, ειδικής εκπαιδευτικής ημερίδας, με θέμα:«Φορολογική Δήλωση Εισοδήματος ΦΠ και ΝΠ φορολογικού έτους 2014», που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Αθηνών. 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 10/07/2015 για τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ. των Φορολογικών Περιφερειών Αθηνών και Πειραιά (συμπεριλαμβανομένων των νησιών) και σήμερα για την Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. 

Οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. της χώρας, ενημερώθηκαν για θέματα φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ώστε να είναι σε θέση να απαντούν άμεσα στα σχετικά ερωτήματα των πολιτών και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα όποια ζητήματα τυχόν ανακύπτουν. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται, πιλοτικά, στο Υπουργείο Οικονομικών, η μέθοδος της συγχρονισμένης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης, επιτρέποντας την συμμετοχή υπαλλήλων από 6 σημεία στη νησιωτική χώρα την Παρασκευή και 6 σημεία στην Βόρειο Ελλάδα σήμερα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων σε όλη την Επικράτεια. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πιλοτικής αυτής διοργάνωσης είναι πολλή σημαντική, διότι εφεξής θα είναι εφικτή η διοργάνωση πολλών αντίστοιχων εκπαιδευτικών σεμιναρίων εξ αποστάσεως, έτσι ώστε να έχουν πλέον πρόσβαση στη γνώση όλοι οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ, ανεξαρτήτως σε ποια περιοχή της Ελλάδας εργάζονται, αφού αίθουσες τηλε-εκπαίδευσης υπάρχουν διαθέσιμες σε κάθε νομό της χώρας. Επίσης η εκπαίδευση εξ αποστάσεως πληροί και το κριτήριο της ευρύτερης μείωσης των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!