Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1246/27-8-1996 Είσπραξη Εσόδων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από δικές του Yπηρεσίες

YΠOIK 1085317/7058/0016/ΠOΛ. 1246/27.8.1996 Είσπραξη Εσόδων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από δικές του Yπηρεσίες

Σας κοινοποιούμε κατωτέρω ως έχει το αριθμ. 66782/18.7.96 έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με το οποίο γνωστοποιείται ότι με την αριθμ. 2505/8.5.96 απόφαση (ΦEK 524/3.7.96 τευχ. B`), επεκτείνονται τα χωρικά όρια αρμοδιότητας της Δ/νσης Είσπραξης Εσόδων της κεντρικής Υπηρεσίας (Δ13) των Υποκαταστημάτων του T.Π. και Δανείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Πατρών.

κατόπιν των ανωτέρω, σας πληροφορούμε ότι από τούδε και στο εξής οι Δ.O.Y. των περιοχών αυτών, δεν θα παραλαμβάνουν για βεβαίωση τίτλους είσπραξης με έσοδα υπέρ του T.Π. και Δανείων και θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία επιστροφής στις Υπηρεσίες του ως άνω Ταμείου, των Εσόδων που έχετε βεβαιώσει μέχρι σήμερα.

H επιστροφή των εσόδων αυτών στο T.Π. και Δανείων θα γίνει με πρωτόκολλα Παράδοσης και Παραλαβής Χρεών (ΠΠΠX), τα οποία θα πρέπει να σταλούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες Είσπραξης Εσόδων του Ταμείου, όπως αυτές αναγράφονται στο κοινοποιούμενο έγγραφό του.

Τα Πρωτόκολλα αυτά, πρέπει να συνταχθούν το ταχύτερο δυνατό με αντίστοιχη διαδικασία αυτής που ισχύει για τη μεταφορά χρεών μεταξύ των ΔOY, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 90 του Π.Δ. 16/89 (κανονισμός Λειτουργίας ΔOY). Μαζί δε με τα ΠΠΠX θα σταλούν στο T.Π. και Δανείων και οι τυχόν ατομικοί φάκελλοι διοικητικής εκτέλεσης που έχουν σχηματισθεί στις αρμόδιες Δ.O.Y.

Oι αρμόδιες Υπηρεσίες του T.Π. και Δανείων, στις οποίες θα σταλούν από τις ΔOY τα ΠΠΠX, πρέπει μέσα σε 20 ημέρες από την ημερομηνία που θα λάβουν τα σχετικά πρωτόκολλα, να ολοκληρώσουν την παραλαβή και αφού συμπληρώσουν και υπογράψουν και τα 4 αντίτυπα των πρωτοκόλλων, να επιστρέψουν "επί αποδείξει" στην αποστέλλουσα ΔOY το τρίτο και τέταρτο αντίτυπο αυτών.

Στην παρά πάνω επιστροφή δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα υπέρ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή υπέρ άλλων Νομικών Προσώπων, η διαχείριση των οποίων απλώς ασκείται από το T.Π. και Δανείων.

Τα ΠΠΠX που θα παραληφθούν από το T.Π. και Δανείων θα τα συμπεριλάβετε στην κατάσταση B` εξαμήνου 1996 που θα μας στείλετε σύμφωνα με την αριθμ. 2077080/12611-23/0016, ΠOΛ. 2015/26-11-91 διαταγή.

Oι υπόλοιπες ΔOY της Χώρας, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν, θα εξακολουθήσουν να παραλαμβάνουν προς βεβαίωση και είσπραξη έσοδα του T.Π. και Δανείων, όπως έκαναν και μέχρι σήμερα εφαρμόζοντας για την είσπραξη τις διατάξεις του KEΔE, εκτός των περιπτώσεων:

α) Του υπερθεματισμού σε πλειστηριασμό για λογαριασμό του T.Π. και Δανείων και

β) Της άρσης ή περιορισμού κατασχέσεων όταν δεν έχει εξοφληθεί το χρέος, για τις οποίες θα ζητείται η έγκριση του Δ.Σ. του T.Π. και Δανείων.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προς το οποίο κοινοποιούμαι το παρόν, παρακαλείται πριν την αποστολή των τίτλων είσπραξης στις υπόλοιπες ΔOY της Χώρας, ειδικά δε αυτές που λειτουργούν μηχανογραφικά, να έρχεται σε επικοινωνία με το KEΠYO - Ομάδα Μηχανογράφησης 137 ΔOY, Τηλέφωνο: 9576560 FAX: 9515342, ώστε οι τίτλοι αυτοί να αναφέρουν διαδικασία είσπραξης (υπολογισμός τόκων, προσαυξήσεων κ.λπ.) που να μπορεί να εφαρμοστεί στις μηχανογραφημένες Δ.O.Y.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!