Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1225/19-7-1996 Διάθεση εντύπων παραβόλων KTEO

YΠOIK 1079623/6732/Δ-0016/ΠOΛ. 1225/19.7.1996 Διάθεση εντύπων παραβόλων KTEO

ΣXET: Εγγραφο Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με αριθ. Φ. 23/ 66834/1946/1-7-96.

Υστερα από το παραπάνω σχετικό αλλά και ερωτήματα υπηρεσιών KTEO και Δ.O.Y. της Χώρας, αναφορικά με τη διάθεση των εντύπων παραβόλων KTEO παρέχουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις και πληροφορίες:

1. Τα έντυπα παράβολα KTEO διαθέτονται από τις Δ.O.Y. α) απευθείας στους πολίτες, β) σε ιδιώτες για μεταπώληση, ύστερα από σχετική άδεια του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.O.Y. και γ) με τη διαδικασία της χορήγησης παγίας προκαταβολής υλικού στις υπηρεσίες των KTEO.

Σε ό,τι αφορά τη (γ) περίπτωση παραθέτουμε αναλυτικά τη διαδικασία:

H ενδιαφερόμενη υπηρεσία KTEO πρέπει να ζητήσει την έγκριση χορήγησης πάγιας προκαταβολής υλικού από τη Δ/νση Επιθ/σης και Συντονισμού Δ.O.Y. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ανήκει, ή από τον αρμόδιο εισηγητή του Νομάρχη για θέματα των Δ.O.Y. εφόσον δεν υπάρχει Δ/νση Επιθ/σης.

Στο αίτημα αναγράφεται το ποσό που απαιτείται για 20-30 ημέρες ή και λιγότερες αν τα εισπραττόμενα ποσά είναι μεγάλα.

Ταυτόχρονα με το αίτημα η υπηρεσία KTEO ορίζει με απόφασή της υπόλογο υπάλληλο, για τη διάθεση των εντύπων παραβόλων. O υπόλογος φροντίζει για τη φύλαξη των εντύπων σε ασφαλές μέρος, διαθέτει τα έντυπα και ανανεώνει την ποσότητα καταθέτοντας τα αντίστοιχα χρήματα που εισπράττει στη Δ.O.Y.

Με την έγκριση της προκαταβολής και την απόφαση ορισμού υπολόγου, ο υπόλογος προσέρχεται στη Δ.O.Y. (Γραφείο Διαχείρισης) απ` όπου παραλαμβάνει χωρίς την καταβολή χρημάτων (τη πρώτη φορά) την ποσότητα των παραβόλων που έχει εγκριθεί, δίνοντας στο διαχειριστή της Δ.O.Y. ισόποση απόδειξη.

Τα έντυπα διαθέτονται στους πολίτες, στις αναγραφόμενες τιμές των εντύπων.

H αρχική έγκριση ισχύει μέχρι ανάκλησή της για όσα χρόνια είναι απαραίτητη. Σε περίπτωση αλλαγής υπολόγου, αυτός που παραδίδει, αποδίδει λογαριασμό στη Δ.O.Y., παίρνοντας πίσω την απόδειξη που έχει δώσει. Αυτός που παραλαμβάνει, με την απόφαση που τον ορίζει υπόλογο, προσέρχεται στη Δ.O.Y. απ` όπου παραλαμβάνει εκ νέου τα έντυπα, παραδίδοντας σχετική ισόποση απόδειξη. Παράδοση και παραλαβή μπορεί να γίνει και μεταξύ των υπολόγων αρκεί ο νέος υπόλογος να προσκομίσει στη Δ.O.Y. την απόφαση που τον ορίζει και ανταλλάξει την παλαιά απόδειξη με νέα.

Σε περίπτωση που κατά την πορεία προκύψει, ότι απαιτείται περισσότερο ή λιγότερο από το αρχικό ποσό που εγκρίθηκε, ζητείται ανάλογα η αύξηση ή η μείωσή του.

2. H στρογγυλοποίηση των ποσών στην προηγούμενη ή επόμενη πενηντάδα γίνεται ως εξής:

α) ποσά με κλάσμα από 1 - και 25 και 51- και 75 στην προηγούμενη 100άδα ή 50ντάδα.

β) ποσά με κλάσμα από 26 - 49 και 76 - 99 στην επόμενη 50ντάδα ή εκατοντάδα.

Σημειώνουμε ότι ήδη προωθείται απόφαση για στρογγυλοποίηση των ποσών σε επίπεδο εκατοντάδας.

3. H επιστροφή ποσών στους πολίτες, από τυχόν μη χρησιμοποιηθέντα έντυπα γίνεται από τις Δ.O.Y., αφού η υπηρεσία των KTEO συμπληρώσει την πράξη επιστροφής, στην πίσω όψη των παραβόλων (την πρώτη παράγραφο πάνω από τη λέξη "AΠOΔEIΞH" ).

Μέρος του ποσού ανά έντυπο δεν επιστρέφεται.

4. Τα έντυπα όταν καταθέτονται από τους ενδιαφερόμενους για τη διεκπεραίωση του ελέγχου οι υπηρεσίες K.T.E.O., παραδίδουν σ` αυτούς το απόκομμα του παραβόλου.

5. Τα στοιχεία των ενδιαφερομένων συμπληρώνονται από τους ίδιους. Σε περίπτωση που για την ίδια αιτία απαιτείται συνδυασμός κλάσεων τότε τα στοιχεία τους μπορούν να αναγράφονται στο ένα έντυπο (μεγαλύτερης κλάσης), ενώ στα υπόλοιπα να αναγράφεται ο αριθμός αυτού με την ένδειξη "Σχετικό Νο ". Τα έντυπα συρράπτονται με πρώτο αυτό που φέρει τα στοιχεία του ενδιαφερομένου. Σημειώνουμε ότι σε τυχόν επιστροφή πρέπει να συμπληρώνονται τα στοιχεία του πολίτη σε όλα τα έντυπα, διαγράφοντας σε δύο παράλληλες γραμμές την παραπάνω ένδειξη. Εννοείται ότι σε όλα τα έντυπα αυτά θα συμπληρώνεται και η πράξη επιστροφής.

6. Τέλος παρακαλούμε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως σε συνεργασία μαζί μας, εξετάσει τη δυνατότητα περαιτέρω στρογγυλοποίησης και ενοποίησης κατηγοριών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και υπηρεσιών, αλλά και ελαχιστοποίησης του κόστους για το Δημόσιο, από τη διάθεση λιγότερων εντύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!