Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1224/30-7-1996 Κοινοποίηση διατάξεων του Π.Δ-τος 211-1996 -Σύσταση Οικονομικών Επιθεωρήσεων-

ΥΠΟΙΚ 1087775/964/0006Α/ΠΟΛ.1224/30.7.1996 Κοινοποίηση διατάξεων του Π.Δ/τος 211/1996 "Σύσταση Οικονομικών Επιθεωρήσεων" (Α` 166)

1. Οπως σας έχουμε ενημερώσει με σχετική εγκύκλιό μας αριθ. 1143430/1378/006Β/22.12.95 (ΠΟΛ. 1328), στο υπουργείο Οικονομικών συστήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 2343/1995 (ΦΕΚ 211/Α`/11.10.1995) Υπηρεσία με τον τίτλο "Οικονομική Επιθεώρηση", υπαγόμενη απευθείας στον υπουργό Οικονομικών, καθώς και ιδιαίτερος κλάδος προσωπικού με τον τίτλο "Οικονομικοί Επιθεωρητές".

Οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της Οικονομικής Επιθεώρησης συγκροτούν τη Γενικη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης.

2. Με το Π.Δ. 167/1996 (ΦΕΚ 128/Α`/20.6.1996), που σας κοινοποιήθηκε με την αριθ. 1073281/820/0006Α/25.6.96 (ΠΟΛ. 1190), εγκύκλιό μας, έγινε η οργάνωση των κεντρικών υπηρεσιών της Οικονομικής Επιθεώρησης και ειδικότερα:

α) Εγινε συγκρότηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, η οποία περιλαμβάνει:

- Τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών

- Τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Δημοσίων Διαχειρίσεων, Νομικών Προσώπων και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ).

- Τη Διεύθυνση Προσωπικού Επιθεώρησης και

- Τις Οικονομικές Επιθεωρήσεις.

β) Εγινε η οργάνωση (εσωτερική διάρθρωση σε τμήματα) και καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των τριών πρώτων Διευθύνσεων (κεντρική υπηρεσία) της Οικονομικής Επιθεώρησης, οι οποίες άρχισαν να λειτουργούν από 21.7.1996.

3. Με το Π.Δ. 211/1996 "Σύσταση Οικονομικών Επιθεωρήσεων", που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 166/22.7.1996 τεύχος Α` και του οποίου αντίγραφο σας επισυνάπτουμε για πληρέστερη ενημέρωσή σας, ρυθμίστηκαν τα παρακάτω θέματα και έγιναν οι εξής κύριες μεταβολές:

α) Συστήθηκε μια Οικονομική Επιθεώρηση, επιπέδου Διεύθυνσης στην έδρα κάθε διοικητικής περιφέρειας (δηλαδή 13 Οικονομικές Επιθεωρήσεις σε όλη τη χώρα), με τίτλο "Οικονομική Επιθεώρηση..." συμπληρούμενο με το όνομα της οικείας περιφερείας (π.χ. Οικονομική Επιθεώρηση Αττικής) και με κατά τόπον αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των νομών της αντίστοιχης διοικητικής περιφέρειας.

β) Ορίστηκε η εσωτερική διάρθρωση κάθε Οικονομικής Επιθεώρησης ως εξής:

- Η Οικονομική Επιθεώρηση Αττικής διαρθρώνεται σε τέσσερις Υποδιευθύνσεις (Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής και Δυτ. Αττικής) και της Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο Υποδιεθύνσεις (Θεσσαλονίκης και υπολοίπου Κεντρικής Μακεδονίας). Οι Υποδιευθύνσεις ασκούν τις αρμοδιότητες της οικείας Οικον. Επιθεώρησης μέσα στα όρια της αντίστοιχης Νομαρχίας, της Υποδιεύθυνσης υπολοίπου Κεντρική Μεκεδονίας που τις ασκεί στα όρια των λοιπών Νομαρχιών της οικείας περιφέρειας πλη την Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (δηλαδή στις Νομαρχίες Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας).

- Οι Υποδιευθύνσεις των δύο παρακάτω Οικονομικών Επιθεωρήσεων (Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας) και οι λοιπές ένδεκα (11) Οικονομικές Επιθεωρήσεις, διαρθρώνονται σε τρεις τομείς η καθεμία (Τομέα Επιθεώρησης Υπηρεσιών Τομέα Επιθεώρησης Διαχειρίσεων Εθνικών Κληροδοτημάτων και Τομέα Επιθεώρησης Δημοσίων Διαχειρίσεων, Νομικών Προσώπων και ΔΕΚΟ), οι οποίοι (τομείς) δεν είναι οργανικές μονάδες, αλλά κύκλος αρμοδιοτήτων της οικείας Οικονομικής Επιθεώρησης.

γ) Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των Οικονομικών Επιθεωρήσεων και η κατανομή της στους παρακάτω Τομείς Επιθεώρησης.

δ) Ορίστηκε η οργανική σύνθεση κάθε Οικονομικής Επιθεώρησης (κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα) και οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια μετάταξης υποψηφίων στον κλάδο των Οικονομικών Επιθεωρήσεων. (Επισημαίνουμε ότι με το διάταγμα αυτό καθιερώθηκαν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων με μόρια-συντελεστές βαρύτητας κατά κριτήριο).

ε) Καταργούνται οι επιμέρους Οικονομικές Επιθεωρήσεις που λειτουργούσαν μέχρι τώρα (Ειδικές Επιθεωρήσεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ειδικές Επιθεωρήσεις Τελενείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Διευθύνσεις Επιθεώρησης και Συντονισμού Δ.Ο.Υ. και οι Επιθεωρήσεις Τελωνείων).

Ο χρόνος λήξης της λειτουργίας των παραπάνω, επιμέρους Επιθεωρήσεων και έναρξης λειτουργίας των νέων Οικονομικών Επιθεωρήσεων (άρθρο 2 του Ν. 2343/95 και Π.Δ. 211/1996) θα οριστεί με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, οι οποίες θα κοινοποιηθούν και σε σας όταν εκδοθούν.

4. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών, στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα εγκύκλιος:

α) Να μεριμνήσουν, για να λάβουν γνώση αυτής και του περιεχομένου του Π.Δ. 211/96, ενυπόγραφα, όλοι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας τους και

β) Να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, κατά λόγο αρμοδιότητας της Υπηρεσίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!