Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1222/22-7-1996 Αντίγραφα αποδεικτικών είσπραξης

YΠOIK 1087645/0016/ΠOΛ. 1222/22.7.1996 Αντίγραφα αποδεικτικών είσπραξης

Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας σχετικά με τη χορήγηση, από τις Δ.O.Y., αντιγράφων αποδεικτικών είσπραξης και την επικύρωση φωτοαντιγράφων διπλοτύπων είσπραξης, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Π.Δ. 16/89 "κανονισμός λειτουργίας των Δ.O.Y." όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 του Π.Δ. 5/93, αντίγραφα αποδεικτικών είσπραξης χορηγούνται σε δημόσιους υπολόγους και γενικά σε Δημόσιες, Δημοτικές ή κοινοτικές αρχές ή N.Π.Δ.Δ., ύστερα από προφορική αίτησή τους, για υπηρεσιακή χρήση. Τα ανωτέρω αντίγραφα δύναται να χορηγούνται και σε άλλους ενδιαφερόμενους μόνο με απόφαση του Νομάρχη, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου επιθεωρητή.

Επίσης, οι προϊστάμενοι των Δ.O.Y. μπορούν να επικυρώνουν φωτοαντίγραφα διπλοτύπων είσπραξης, αναγράφοντας στο σώμα αυτών με σαφήνεια το λόγο της χορήγησής τους. Τα φωτοαντίγραφα αυτά πιστοποιούν μεν την κατάθεση των χρημάτων, αλλά δεν μπορούν, σε καμιά περίπτωση, να χρησιμοποιηθούν σαν τίτλοι εξόφλησης ή πίστωσης.

H επικύρωση των ανωτέρω φωτοαντιγράφων πρέπει, για ευνόητους λόγους, να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και φειδώ και κύρια για χρήση από τα λογιστήρια επιχειρήσεων.

Τέλος σας πληροφορούμε, ότι δεν προβλέπεται και δεν ενδείκνυται η χορήγηση βεβαιώσεων εξόφλησης χρεών ή πληρωμής οποιωνδήποτε ποσών, εκτός αν αυτό ζητείται από εισαγγελική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!