Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1220/23-7-1996 Κοινοποίηση απόφασης

YΠOIK 1087646/7070/0016/ΠOΛ. 1220/23.7.1996 κοινοποίηση απόφασης

Σας κοινοποιούμε την αριθ. 1051211/4101/0016/22-4-96 απόφαση του Υπουργού Oικονομικών η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.E.K. αριθ. 343 τεύχος B`/1996, αναφορικά με την επέκταση της χρήσης του ειδικού εντύπου παραβόλου "XAPTOΣHMOY" και για την είσπραξη τελών χαρτοσήμου επί των χορηγουμένων αδειών παραμονής και εργασίας στους αλλοδαπούς. Επίσης, με την εν λόγω απόφαση εκδίδονται τέσσερις νέες κλάσεις του ειδικού εντύπου "XAPTOΣHMOY" , των 1.500, 7.500, 10.000 και 15.000 δραχμών.

Σημειώνουμε ότι η παραπάνω επέκταση χρήσης δεν αποκλείει την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης τύπου A` ή B`, όταν αυτό διευκολύνει τη διαδικασία είσπραξης.

H διάθεση εντύπων παραβόλων για την παραπάνω αιτία μπορεί να γίνει α) απευθείας από τις Δ.O.Y., β) από ιδιώτες ύστερα από σχετική άδεια του Προϊσταμένου της Δ.O.Y. και γ) με τη διαδικασία της χορήγησης πάγιας προκαταβολής υλικού στις υπηρεσίες αλλοδαπών.

Για την τρίτη περίπτωση υπενθυμίζουμε το άρθρο 11 του N. 1599/86, σύμφωνα με το οποίο οι Δημόσιες υπηρεσίες και N.Π.Δ.Δ., που στις συναλλαγές τους με το κοινό απαιτούν χαρτόσημα ή ένσημα οφείλουν να συστήνουν πάγια προκαταβολή.

Oι υπηρεσίες αλλοδαπών θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στην αρμόδια Δ/νση Επιθ/σης και συντονισμού Δ.O.Y., με το ποσό, που υπολογίζουν ότι απαιτείται για διάστημα 20-30 ημερών ή και λιγότερο αν τα ποσά είναι μεγάλα.

Oι υπηρεσίες αλλοδαπών με απόφασή τους ορίζουν υπόλογο για τη διάθεση των εντύπων, ο οποίος προσκομίζοντας την έγκριση της πάγιας προκαταβολής και την απόφαση ορισμού του, προσέρχεται στη Δ.O.Y. και παραλαμβάνει τα έντυπα την πρώτη φορά χωρίς την καταβολή χρημάτων, εγχειρίζοντας στο διαχειριστή ισόποση απόδειξη. Στη συνέχεια τα έντυπα ανανεώνονται με τα εισπραττόμενα ποσά.

Αύξηση ή μείωση της αρχικής εγκριθείσας ποσότητας, μπορεί να γίνει ύστερα από σχετικό αίτημα της υπηρεσίας αλλοδαπών, διαφορετικά η αρχική έγκριση ισχύει μέχρι την ανάκλησή της.

Αλλαγή υπολόγου σημαίνει και παράδοση παραλαβή του υλικού, είτε απευθείας μεταξύ τους παραδίδονται και παραλαμβάνονται προσκομίζοντας την νέα απόφαση ορισμού υπολόγου στη Δ.O.Y. και αντικαθιστώντας την απόδειξη, είτε μέσω Δ.O.Y. αποδίδοντας λογαριασμό ο παραδίνων και παραλαμβάνοντας εκ νέου το υλικό ο αντικαταστάτης του με την αρχική διαδικασία που περιγράψαμε. Εννοείται ότι η αρχική έγκριση ή τυχόν μετέπειτα αυξομειώσεις συνεχίζουν να ισχύουν και μετά την αλλαγή του υπολόγου.

Το προϊόν των εντύπων παραβόλων επιστρέφεται σε τυχόν μη χρησιμοποίησή τους, αφού συμπληρωθεί από την υπηρεσία αλλοδαπών η πράξη επιστροφής στην πίσω όψη του εντύπου.

Τα στοιχεία των ενδιαφερομένων συμπληρώνονται από τους ίδιους, ενώ στην περίπτωση συνδυασμού κλάσεων υπάρχει η δυνατότητα αναγραφής των στοιχείων μόνο στο έντυπο της μεγαλύτερης κλάσης, αναφέροντας στα υπόλοιπα έντυπα, που συρράπτονται σ` αυτό τον αριθμό του.

Σε περίπτωση επιστροφής τα στοιχεία των ενδιαφερομένων και η πράξη επιστροφής συμπληρώνονται σε όλα τα έντυπα.

Τέλος, σας πληροφορούμε οι νέες κλάσεις των 1.500, 7.500, 10.000 και 15.000 δραχμών ήδη έχουν εκτυπωθεί και διαθέτονται από την Y.Δ.E.A.Δ., από τις οποίες οι δύο πρώτες υπενθυμίζουμε στις Δ.O.Y. ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για την έκδοση διαβατηρίων μονοετούς και πενταετούς ισχύος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!