Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ : 11η ετήσια σύσκεψη επιθεωρητών REACH, CLP - 2015 & εθνική συνάντηση εργασίας (workshop) του ευρωπαϊκού προγράμματος PROTEAS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 

Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

11Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ REACH, CLP - 2015 & ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (WORKSHOP) ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ PROTEAS 

Στις 29-4-2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του Επιχειρησιακού Σχεδίου της για το έτος 2015, με το Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Στη διάρκεια του τριημέρου έγινε εκτενής ενημέρωση της βιομηχανίας: 

  • για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν με την εφαρμογή του νέου κανονισμού CLP (Classification, Labelling and Packaging – Ταξινόμηση- Επισήμανση –Συσκευασία) στα χημικά προϊόντα (μείγματα) 
  • για τον τρόπο εφαρμογής του ως άνω κανονισμού σε συνδυασμό με την τροποποίηση της οδηγίας E.E. SEVESO ΙΙΙ, η οποία σχετίζεται με την αποφυγή και την αντιμετώπιση των κινδύνων μεγάλων ατυχημάτων από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες 
  • για την υλοποίηση του επιχειρησιακού στόχου της Διεύθυνσης Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων του Γενικού Χημείου του Κράτους, όσον αφορά στη διενέργεια των επιθεωρήσεων χημικών προϊόντων με βάση τα κριτήρια του κανονισμού, θέτοντας σε γνώση των καταναλωτών τις νέες απαιτήσεις σήμανσης των καταναλωτικών χημικών προϊόντων, ώστε να επιτυγχάνεται η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να αποφεύγονται ατυχήματα από εσφαλμένη χρήση 
  • για την ενίσχυση της υγιούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, και της αύξησης των εσόδων τους που διασφαλίζεται μέσα από την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας CLP (Classification, Labelling and Packaging – Ταξινόμηση- Επισήμανση –Συσκευασία), όσον αφορά στη διάθεση των χημικών προϊόντων στην αγορά.

Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης εργασίας αποφασίστηκε: 

  • Η επανατροφοδότηση με στοιχεία από τις δραστηριότητες ελέγχων των βιομηχανικών χώρων και των χημικών προϊόντων, ως απόρροια της έναρξης εφαρμογής της ως άνω Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς και η αξιολόγηση του οφέλους και των πιθανών προβλημάτων που θα παρουσιαστούν από την εφαρμογή αυτής. 
  • Η ανοιχτή χρήση Τ.Π.Ε. μέσω της πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PROTEAS και του Πολυτεχνείου Κρήτης σε μια διαδραστική ενημέρωση για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας CLP (Classification, Labelling and Packaging – Ταξινόμηση- Επισήμανση –Συσκευασία) από τις επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Γενική Γραμματέας Κ. Σαββαΐδου συνομίλησε με τους συμμετέχοντες εκπροσώπους της Χημικής Βιομηχανίας, των εμπλεκόμενων φορέων του Δημοσίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης και εξέφρασε τη στήριξή της σε ανάλογες δράσεις της Διεύθυνσης Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους που αναδεικνύουν τον επιθεωρησιακό και ελεγκτικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε και αποσκοπούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και ενισχύουν την εξωστρέφεια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!