Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ : Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση με την αν. υπουργό κ. Νάντια Βαλαβάνη

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 36 22 707
FAX 210 36 38 782
www.poedoy.gr
email: poedoy@poedoy.gr

Αθήνα 7.4.2015
Αρ. Πρωτ. : 747

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ MΕ ΤΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Τη Tρίτη 7.4.2015 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη για να συζητηθεί το από 1.4.2015 έγγραφο της ΠΟΕ – ΔΟΥ, σχετικά με την επιλογή Διευθυντών στις υπηρεσίες αρμοδιότητάς της και συγκεκριμένα για το ΣΔΟΕ.

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ, εξέφρασε την διαχρονική θέση της για τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων, με ενιαία - διάφανα -αξιοκρατικά -αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια και με γραπτό διαγωνισμό. Τονίστηκε ότι δεν συμφωνούμε να τοποθετούνται οι Προϊστάμενοι με ανάθεση, (θέση η οποία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μομφή στα πρόσωπα των συναδέλφων που επιλέχθηκαν) ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν Υποδιευθυντές στο ΣΔΟΕ που μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που αφορούν τις κενές θέσεις που προέκυψαν.

Έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων, για να εξασφαλιστούν έστω τα ελάχιστα κριτήρια. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για αξιοκρατικές επιλογές χωρίς αποκλεισμούς συναδέλφων και υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός :

  • Διευκρίνισε ότι οι τοποθετήσεις αυτές είναι νόμιμες και απορρέουν από την ευχέρεια που της δίνει ο Νόμος. Δεν δέχεται αμφισβήτηση του δικαιώματος που της παρέχει η νομοθεσία.
  • Θεωρεί ότι μια σειρά τοποθετήσεων που έγιναν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς δεν ήταν αξιοκρατικές. Τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του ΣΔΟΕ και της άμεσης πλήρωσης των κενών θέσεων. Για το λόγο αυτό θα τοποθετηθούν με ανάθεση, ένας Διευθυντής και τρεις Υποδιευθυντές. Υποστήριξε ότι δεν θα αντικατασταθούν όλοι οι Προϊστάμενοι αφού θα κριθούν με βάση τη δουλειά τους, με κριτήρια αποδοτικότητας κ.α.
  • Θα εκδοθεί απόφαση για την επιλογή στην Π.Δ. Αττικής του κ. Τσουγκριάνη και στη Δ/νση Διοικητικού του κ. Πιτιακούδη. Τα ονόματά τους προέκυψαν μετά από μεγάλες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες.
  • Όταν θα ψηφισθεί ο νέος Νόμος αξιολόγησης, θα αξιολογηθούν οι Προϊστάμενοι και θα τοποθετηθούν εκ νέου, όχι με ανάθεση. Μέχρι να υπάρξει νέος νόμος αξιολόγησης θα γίνουν προκηρύξεις θέσεων .
  • Για το 2015 εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει αύξηση για την σειρά ΑΣΕΠ 1Κ.

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ:

Α. Την κατάργηση του άρθρου 55 του Νόμου 4002/2011 βάσει του οποίου τοποθετούνται οι Προϊστάμενοι με διαδικασία ανάθεσης από τους Υπουργούς.

Β. Την εξαίρεσή των εφοριακών από τον θεσμό των κρατικών υπαλλήλων.

Γ. Τη θέσπιση του ειδικού μισθολογίου, την αποκατάσταση των συναδέλφων της σειράς ΑΣΕΠ 1Κ και σε καμία περίπτωση τη μείωση αποδοχών μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Δ. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού .

Ε. Την κατάργηση των διατάξεων του Π.Δ. 111/2014 με τις οποίες αποκλείονται ικανοί συνάδελφοι της ΤΕ κα ΔΕ κατηγορίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!