Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1160/20-5-1996 Τροποποίηση διαδικασίας προμήθειας και ενημέρωσης για τη διάθεση Ε.Σ.Τ.Κ. 1996

YΠOIK 1058011/3131/0014/ΠOΛ. 1160/20.5.1996 Τροποποίηση διαδικασίας προμήθειας και ενημέρωσης για τη διάθεση Ε.Σ.Τ.Κ. 1996

ΣΧΕΤ: (α) Δ/γή μας: 1127817/5841/0014/15-11-95, ΠΟΛ.1289. Σε συνέχεια της ως άνω (α) σχετικής διαταγής μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ "FAX" ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ---------------------------------------------

Μετά τη λήξη και της παράτασης προμήθειας των ειδικών σημάτων Τ.Κ.Α. έτους 1996 (9.2.96), τα στοιχεία που περιέχονται στα " FAX" διάθεσης που συμπληρώνετε και αποστέλλετε βάσει των οδηγιών που σας έχουν δοθεί με την (α) σχετική διαταγή, χρησιμοποιούνται από την ΥΔΕΑΔ μόνο για ενημέρωση των μηχανογραφικών αρχείων για τις πραγματοποιηθείσες διαθέσεις σημάτων.

Δηλαδή, δεν υπολογίζονται μηχανογραφικά και δεν αποστέλλονται συμπληρωματικά ποσότητες σημάτων για την κάλυψη τυχόν ελλείψεων στις Δ.Ο.Υ.

Επειδή η ενημέρωση αυτή προς την ΥΔΕΑΔ πρέπει να συνεχισθεί μέχρι την ημερομηνία καταστροφής των ειδικών σημάτων 1996, η συμπλήρωση και η αποστολή των " FAX" θα γίνεται, από το Μάϊο, σε μηνιαία βάση και θα περιέχει στοιχεία διάθεσης όλου του μήνα.

Συγκεκριμένα, μετά από το " FAX" που συμπληρώσατε και αποστείλατε τη Δευτέρα 29/4/1996, με στοιχεία διάθεσης που αναφέρονται στην περίοδο από Δευτέρα 22/4/96 έως Παρασκευή 26/4/96, θα συμπληρώσετε ένα " FAX" με στοιχεία διάθεσης που θα αναφέρονται στην περίοδο από Δευτέρα 29/4/96 έως Παρασκευή 31/5/96, το οποίο θα αποστείλετε στην ΥΔΕΑΔ την Τρίτη 4/6/96. (Οι διαθέσεις της 29 και της 30.4.96 θα συμπεριληφθούν στο " FAX" του Μαϊου προκειμένου να αποφευχθεί η συμπλήρωση και αποστολή ξεχωριστού " FAX" για τις δύο αυτές μέρες).

Στο εξής θα συμπληρώνετε ένα ΜΗΝΙΑΙΟ " FAX` με τα στοιχεία διάθεσης για την περίοδο από την πρώτη μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, το οποίο θα αποστέλλετε στην ΥΔΕΑΔ την πρώτη εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.

Στην περίπτωση κατά την οποία έχετε αποστείλει ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ " FAX" πριν από τη λήψη της παρούσας, τότε θα συμπληρώσετε και θα αποστείλετε ένα FAX για το μήνα Μάϊο (συν 29 και 30/4/96), όπως περιγράφεται παραπάνω, με τα στοιχεία όλου του μήνα και θα αγνοήσετε το τυχόν αποσταλέν (ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ). Το " FAX" αυτό (ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ) θα αγνοηθεί και από την ΥΔΕΑΔ.

Εννοείται ότι καταργείται το ΕΠΕΙΓΟΝ " FAX" , το οποίο εχρησιμοποιείτο για την άμεση αποστολή συμπληρωματικής ποσότητας σημάτων.

2. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ ----------------- Οπως σας αναφέραμε και παραπάνω, τα " FAX" με τα στοιχεία διάθεσης δεν χρησιμοποιούνται από την ΥΔΕΑΔ για τον μηχανογραφικό υπολογισμό των αναγκαίων ποσοτήτων, που τυχόν απαιτούνται να σταλούν στις Δ.Ο.Υ.

Ως εκ τούτου, στην περίπτωση που σας παρουσιάζεται έλλειψη σημάτων θα επικοινωνείτε μόνο τηλεφωνικά με την ΥΔΕΑΔ (Κα Κουλουβάρη 5252183 ή 5140551) και θα ζητάτε να σας αποσταλούν.

Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, η ΥΔΕΑΔ σας κατευθύνει να προμηθευτείτε σήματα από άλλη Δ.Ο.Υ., τότε για την παράδοση / παραλαβή θα χρησιμοποιείτε το έντυπο " ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ /ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Ε.Σ.Τ.Κ. 1996" για τη διάθεση Ε.Σ.Τ.Κ. 1996 , που χρησιμοποιήθηκε για την παράδοση/παραλαβή από τις Τράπεζες, στο οποίο όπου αναφέρεται η λέξη "ΤΡΑΠΕΖΑ" θα αναγράφετε τη λέξη " Δ.Ο.Υ" (υπόδειγμα του πρωτοκόλλου έχει επισυναφθεί στην (α) σχετική διαταγή μας).

Στο έντυπο αυτό θα συμπληρώνονται ο Κωδικός και ο Τίτλος της παραδίδουσας και της παραλαμβάνουσας Δ.Ο.Υ., η ημερομηνία παράδοσης και η τελευταία γραμμή με την ένδειξη " ΣΥΝΟΛΟ" , στην οποία θα αναγράφονται οι ποσότητες και η αξία για κάθε κατηγορία σήματος και συνολικά.

Το πρωτόκολλο θα συμπληρώνεται εις τριπλούν και ένα αντίγραφο, υπογεγραμμένο από την παραδίδουσα και την παραλαμβάνουσα Δ.Ο.Υ., θα αποστέλλεται αμέσως στην ΥΔΕΑΔ, με ευθύνη της παραλαμβάνουσας ΔΟΥ, στο fax 5253344, υπόψη κας Κουλουβάρη.

Για παραδόσεις/παραλαβές σημάτων από Δ.Ο.Υ. σε Δ.Ο.Υ.,που έχουν πραγματοποιηθεί πριν τη λήψη της παρούσας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί το ως άνω ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (με την ημερομηνία πραγματοποίησης της παράδοσης/παραλαβής), όπως σας αναφέραμε παραπάνω και να αποσταλεί αμέσως στην ΥΔΕΑΔ (fax 5253344).

3. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. --------------------------- Η ΥΔΕΑΔ, από τα στοιχεία που διαθέτει και αμέσως μετά την επεξεργασία όλων των στοιχείων που θα έχουν περιέλθει σ` αυτή (δηλαδή πρωτόκολλα παράδοσης σημάτων από τράπεζες σε ΔΟΥ και από Δ.Ο.Υ. σε Δ.Ο.Υ. και " FAX" διάθεσης σημάτων), θα εκτυπώσει και θα αποστείλει σε κάθε Δ.Ο.Υ., για ενημέρωση και έλεγχο, " ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ" , στην οποία θα περιέχονται τα στοιχεία των αποστολών από την ΥΔΕΑΔ, των παραλαβών από τράπεζες και ΔΟΥ, των παραδόσεων σε Δ.Ο.Υ., των διαθέσεων - από τα " FAX" - και τα υπόλοιπα των ποσοτήτων για κάθε κατηγορία σημάτων, τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε Δ.Ο.Υ. τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

4. ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΗΜΑΤΩΝ 1996 -------------------------------------- Μετά το τέλος της χρήσης των σημάτων του 1996, θα ακολουθήσει η καταστροφή τους για την οποία, καθώς και για την σχετική ενημέρωση της ΥΔΕΑΔ, θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με νεότερο έγγραφό μας. Προτού σας δοθούν οδηγίες δεν πρέπει να προβείτε σε καταστροφή των σημάτων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!