Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1154/20-5-1996 Τρόπος εμφάνισης εκπτώσεων επί των χρεωστικών φορολογικών παραστατικών αξίας

YΠOIK 1057448/406/0015/ΠOΛ. 1154/20.5.1996 Τρόπος εμφάνισης εκπτώσεων επί των χρεωστικών φορολογικών παραστατικών αξίας

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

Υστερα από την έκδοση της αριθμ. 1036330/266/ΠΟΛ.1094/0015/20.3.96 Α.Υ.Ο., σχετικά με το ανωτέρω θέμα, και με αφορμή διάφορα ερωτήματα ως προς το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης, θέτουμε υπόψη σας για την ομοιόμορφη εφαρμογή της τα εξής:

1. Η έκδοση της προαναφερόμενης απόφασης, σκοπό έχει την αποφυγή εμφάνισης των εκπτώσεων επί των φορολογικών παραστατικών αξίας, όπως αυτές απεικονίζονται στο μη αποδεκτό υπόδειγμα (παρ. 2) της απόφασης και όχι τον επανασχεδιασμό όλων των φορολογικών παραστατικών αξίας σύμφωνα με τα υποδείγματα των παρ. 1α και 1β της απόφασης, τα οποία εξάλλου είναι ενδεικτικά.

2. Δεν απαιτείται η απεικόνιση - αναγραφή εκπτώσεων, εφόσον ο εκδότης δεν χορηγεί έκπτωση.

3. Δεν αποτελεί λόγο μη θεώρησης η περίπτωση κατά την οποία αναφέρεται το ποσοστό έκπτωσης χωρίς να αποτυπώνεται και το δραχμικό ποσό αυτής, δεδομένου ότι από τις διατάξεις προκύπτει ότι αρκεί η αναγραφή της αξίας διαθέσεως (αξία μετά την έκπτωση).

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανίζονται επί των στοιχείων αξίας δύο φορές τα τελικά σύνολα (μερική αξία, Φ.Π.Α. έκπτωση) με υπολογισμό του Φ.Π.Α. (επί άλλης αξίας), όπως φαίνεται και στο υπόδειγμα του μη αποδεκτού εντύπου (παρ. 2) της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!