Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1140/5-1996 Κοινοποίηση της απόφασης 1044425-323-0015-ΠΟΛ. 1127-10.4.96 του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την τήρηση ειδικού βιβλίου διάθεσης φαρμάκων από τα φαρμακεία

ΥΠΟΙΚ 1052483/382/0015/ΠΟΛ. 1140/5/1996 Κοινοποίηση της απόφασης 1044425/323/0015/ΠΟΛ. 1127/10.4.96 του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την τήρηση ειδικού βιβλίου διάθεσης φαρμάκων από τα φαρμακεία.

Για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή της παραπάνω απόφασης παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες και διευκρινίσεις:

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Οπως είναι γνωστό με την προαναφερόμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δόθηκε η δυνατότητα στα φαρμακεία για την διάθεση φαρμάκων και λοιπών συναφών ειδών σε ασφαλισμένους ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι πρόκειται εκ των υστέρων και όχι σε χρόνο μεγαλύτερο των πέντε (5) ημερών να καλύψουν τη συναλλαγή με συνταγολόγιο του οικείου ασφαλιστικού ταμείου αντί της προβλεπόμενης διαδικασίας (έκδοση Αποδ. Λιαν. Πωλ. Αποδ. Επιστροφής και νέας Αποδ. Λιαν. Πώλησης), να τηρούν θεωρημένο Βιβλίο Παράδοσης Φαρμάκων σύμφωνα με το κοινοποιούμενο υπόδειγμα.

Β. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

1. Με δεδομένο ότι η έκδοση του συνταγολογίου και η θεώρησή του (όπου απαιτείται) γίνεται από δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες δεν εργάζονται το Σάββατο, και τις αργίες, ο χρόνος των πέντε (5) ημερών εντός του οποίου θα πρέπει να εκδοθεί ή Απόδειξη Λιαν. Πώλησης αφορά εργάσιμες ημέρες. Η προθεσμία αυτή σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 17.2 της εγκ. 3/1992 αρχίζει από την επομένη της ημέρας παράδοσης των ειδών και καταχώρησής τους στοβιβλίο διάθεσης φαρμάκων.

2. Σε περίπτωση που εντός του προβλεπομένου χρόνου των πέντε (5) εργασίμων ημερών δεν προσκομισθεί από τον ασφαλισμένο το συνταγολόγιο τότε εκδίδεται υποχρεωτικά ή Απόδειξη Λιανικής Πώλησης για την συνολική αξία των φαρμάκων.

3. Επισυνάπτουμε σχέδιο βιβλίου παράδοσης φαρμάκων στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες καταχωρήσεις.

4. Η αναφερόμενη απόφαση δεν αφορά διάφορα άλλα είδη που πωλούνται από τα φαρμακεία και δεν χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία (σαμπουάν, καλλυντικά κ.λπ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!