Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1136/25-4-1996 Απόδοση στο Δημόσιο των εισπραττομένων από τους Ειδικούς Ταμίες εσόδων

Α.Υ.Ο. 1049222/3926/0016/ΠΟΛ.1136/25.4.1996 Απόδοση στο Δημόσιο των εισπραττομένων από τους Ειδικούς Ταμίες εσόδων. ΦΕΚ Β` 296/1996

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

`Εχοντας υπόψη

α) Τις διατάξεις του άρθρου 70 του Ν. 2362/1995 (ΦΕΚ Α`, 247/1955) Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις.

β) Τις διατάξεις των άρθρων 75 και 86 του Π.Δ. 16/1989 (ΦΕΚ Α`, 6/1989) "Κανονισμός λειτουργίας Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) και Τοπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών".

γ) Την αριθ. 414/24.1 .96 (ΦΕΚ Β`, 58/96) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών με την οποία αναθέτουν καθήκοντα στους Υφυπουργούς Οικονομικών.

δ) Την ανάγκη καθορισμού του χράνου απόδοσης στο Δημόσιο των εισπραττομένων από τους Ειδικούς Ταμίες εσόδων, αποφασίζουμε:

Οι Ειδικοί Ταμίες αποδίδουν στις Δ.Ο.Υ. τα εισπραττόμενα απ` αυτούς έσοδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε έγγραφο του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., ως εξής:

α) Οι εδρεύοντες εντός της έδρας της Δ.Ο.Υ., τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

β) Οι εδρεύοντες εκτός της έδρας της Δ.Ο.Υ. και σε απόσταση μέχρι τριάντα χιλιόμετρα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομόδα.

γ) Οι εδρεύοντες εκτός της έδρας της Δ.Ο.Υ. και σε απόσταση μεγαλύτερη των τριάντα χιλιομέτρων ή σε νησιά που δεν εδρεύει Δ.Ο.Υ., τουλάχιστον μια φορά το δεκαπενθήμερο.

Οι προϊσταμένοι των Δ.Ο.Υ. κατά τη σύνταξη του παραπάνω εγγράφου, θα λαμβάνουν υπόψη τόσο τις γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες κάθε περιοχής, όσο και το ύψος των πραγματοποιουμένων εισπράξεων.

Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ δύο αποδόσεων, οι Ειδικοί Ταμίες θα καταθέτουν τα χρήματα από τις εισπράξεις που πραγματοποιούν στις εμπορικές τράπεζες και θα λαμβόνουν τραπεζικές επιταγές σε διαταγή της αρμάδιας Δ.Ο.Υ.

Η παρούσα δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 25 Απριλίου 1996

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!