Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1084/8-3-1996 Εξωπτωχευτικοί συμβιβασμοί

YΠOIK 1033471/2561/0016/ΠOΛ. 1084/8.3.1996 Εξωπτωχευτικοί συμβιβασμοί

Σας γνωρίζουμε ότι παύει να ισχύει η EMΠ 98847/ΓEN ΦAK/12-8-83 εγκύκλιός μας. Στο εξής θα εξετάζονται αιτήματα για κατάρτιση εξωπτωχευτικών συμβιβασμών ανεξαρτήτως του εάν οι αιτούντες έχουν κριθεί συγγνωστοί ή μη συγγνωστοί.

Δεν θα γίνονται δεκτά προς εξέταση τα σχετικά αιτήματα μόνο όταν υποβάλλονται από πτωχεύσαντες ή εκπροσώπους ή μέλη πτωχευσάντων νομικών προσώπων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για δολία χρεωκοπία στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτώχευσης για την οποία ζητείται ο συμβιβασμός ή κατά των οποίων εκκρεμεί δίκη με την κατηγορία αυτή (πάλι στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτώχευσης).

Για το λόγο αυτό εκτός από τα στοιχεία που αναφέρονται στη 54411/ΓEN/15-5-84 εγκύκλιό μας, θα πρέπει να προσκομίζουν οι αιτούντες εξωπτωχευτικό συμβιβασμό και τα εξής:

1) βεβαίωση της εισαγγελίας της έδρας της επιχείρησης ότι δεν εκκρεμεί δίκη για δολία χρεωκοπία εναντίον του αιτούντος και

2) αντίγραφο του ποινικού μητρώου του αιτούντος από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί για το αδίκημα αυτό.

Το τελευταίο αυτό στοιχείο δεν θα απαιτείται στις περιπτώσεις που ο αιτών έχει κηρυχθεί πρόσφατα συγγνωστός ή έχει επιτύχει πτωχευτικό συμβιβασμό ο οποίος επικυρώθηκε πρόσφατα από το Δικαστήριο της πτώχευσης.

Στις περιπτώσεις που εκκρεμεί δίωξη για δολία χρεωκοπία ή που υπάρχει καταδικαστική απόφαση κατά της οποίας όμως έχει ασκηθεί ένδικο μέσον, ο αιτών θα μπορεί να επανέλθει μετά το πέρας αυτής (και εφόσον, εννοείται, η τελεσίδικη απόφαση είναι αθωωτική).

Στις περιπτώσεις που, κατά τα ανωτέρω, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εξέταση του αιτήματος, θα ενημερώνετε σχετικά τους ενδιαφερόμενους ώστε να αποφεύγεται η υποβολή της αίτησης και η εξ` αυτής άσκοπη απασχόλησή σας και αλληλογραφία. Εάν ωστόσο η αίτηση υποβληθεί θα διαβιβάζεται στην Yπηρεσία μας (λόγω αρμοδιότητος) ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι δεν θα προωθηθεί στο NΣK για εξέταση.

Τέλος, κατά τα λοιπά, ισχύουν για τους εξωπτωχευτικούς συμβιβασμούς οι οδηγίες που κατά καιρούς έχουν δοθεί με εγκυκλίους μας και ιδιαίτερα με την αρ. 54411/ΓEN/15-5-84.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!