Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1053/20-2-1996 Εισπράξεις από εκτέλεση ερήμην καταδικαστικών δικαστικών αποφάσεων

YΠOIK 1019548/1509/00160-Δ`/ΠOΛ. 1053/20.2.1996 Εισπράξεις από εκτέλεση ερήμην καταδικαστικών δικαστικών αποφάσεων

Κατά την οίκοθεν είσπραξη από τις ΔΟΥ ποσών, που προέρχονται από την εκτέλεση ερήμην καταδικαστικών αποφάσεων, δημιουργούνται πολλές φορές προβλήματα σε βάρος των καταδικασθέντων, λόγω μη ενημέρωσης των αρμοδίων δικαστικών αρχών, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν οι σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις ή να παρουσιάζεται διπλοπληρωμή των ποινών που τους επιβλήθηκαν.

Για την εξάλειψη των παραπάνω προβλημάτων οι ΔΟΥ δεν θα πρέπει να εισπράττουν (οίκοθεν) χρήματα που προέρχονται από την εκτέλεση ερήμην καταδικαστικών αποφάσεων, αλλά να παραπέμπουν τους καταδικασθέντες στο τμήμα εκκαθάρισης ποινών των αρμοδίων δικαστηρίων, όπου θα υπολογίζεται το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν και το οποίο (ποσό) θα καταβάλλουν στον προς τούτο εντεταλμένο υπάλληλο.

Στην περίπτωση που ο καταδικασθείς προσέρχεται σε Δ.O.Y., η οποία βρίσκεται έξω από την περιφέρεια του αρμοδίου δικαστηρίου, αυτός θα παραπέμπεται στο τμήμα εκκαθάρισης ποινών του δικαστηρίου, στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται η Δ.O.Y.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!