Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1026/31-1-1996 κοινοποίηση Υπουργικής απόφασης κοινοποιούμε κατωτέρω την αρ. Δ 13ε-1268-15-11-90 (ΦEK 775-B-7-12-90) απόφαση του Υπουργού ΠE.XΩ.Δ.E. Χορήγηση αδείας για προσωρινή κυκλοφορία Μηχανήματος λργων καθώς και φωτο

YΠOIK 1013799/308/0014/ΠOΛ. 1026/31.1.1996 κοινοποίηση Υπουργικής απόφασης

κοινοποιούμε κατωτέρω την αρ. Δ 13ε/1268/15-11-90 (ΦEK 775/B/7-12-90) απόφαση του Υπουργού ΠE.XΩ.Δ.E. Χορήγηση αδείας για προσωρινή κυκλοφορία Μηχανήματος λργων καθώς και φωτοαντίγραφο υποδείγματος της σχετικής άδειας για ενημέρωσή σας. Επισημαίνεται ότι τα ποσά που καταβάλλονται κάθε φορά για τη χορήγηση προσωρινών αδειών κυκλοφορίας των M.E. θα εισπράττονται με διπλότυπα τύπου A θα αποδίδονται δε μέσω KEΠYO υπέρ TEO-ME στο κωδικό N.Π.Δ.Δ. 86325 αφού προηγουμένως γίνουν οι νόμιμες παρακρατήσεις.

Τα ανωτέρω ποσά που εισπράττονται υπέρ του TEO υπόκεινται κατά την είσπραξη σε τέλη χαρτοσήμου 2% πλέον εισφορά OΓA 20% σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του N. 187/43.

Αριθ. Δ13ε/1268/15.11.1990 (ΦEK 775/7.12.90) --------------------------------------------

Χορήγηση αδείας για Προσωρινή Kυκλοφορία Μηχανήματος Εργων. ----------------------------------------------------------

O ANAΠΛHPΩTHΣ YΠOYPΓOΣ ΠEPIBAΛΛONTOΣ, XΩPOTAΞIAΣ KAI ΔHMOΣIΩN EPΓΩN

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Νόμου 614/77 περί Kυρώσεως του κώδικα Οδικής Kυκλοφορίας και ειδικότερα το άρθρο 88 αυτού, κατά το οποίο με Απόφαση του αρμοδίου Υπουργού ΠEXΩΔE ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις χορηγήσεως άδειας για προσωρινή κυκλοφορία Μηχανήματος λργων (ME).

2. Την ανάγκη χορηγήσεως σε εμπορικούς αντιπροσώπους, κατασκευαστές, φυσικά πρόσωπα κ.λπ. άδειας για προσωρινή κυκλοφορία ME με σκοπό τη δοκιμαστική επίδειξη αυτού μεταφορά από Τελωνεία, μεταφορά προς επισκευή ή επιθεώρηση κ.λπ.

3. Την υπ` αρ. Y 1052/90 όπως τροποποιήθηκε με την Y 1087/90 απόφαση του Πρωθυπουργού περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στον Αναπλ. Υπουργό YΠEXΩΔE, αποφασίζουμε:

1. Εγκρίνουμε τη χορήγηση, σε κάθε ενδιαφερόμενο, αδείας για προσωρινή κυκλοφορία Μηχανήματος λργων με σκοπό τη δοκιμαστική επίδειξη αυτού μεταφορά από τους τελωνειακούς χώρους, μεταφορά προς επισκευή ή επιθεώρηση κ.λπ.

H ως άνω άδεια κυκλοφορίας ME θα εκδίδεται από την αρμόδια Νομαρχιακή Υπηρεσία του YΠEXΩΔE (ΔTYN), στην περιφέρεια της οποίας έχει την έδρα του ο ενδιαφερόμενος, κατόπιν υποβολής των παρακάτω δικαιολογητικών:

α) Αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερομένου.

β) Εντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης κατοχής και Τεχνικών στοιχείων που θα χορηγείται από τη ΔTY και θα συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο.

γ) Χαρτόσημο 250 δρχ., για τη χαρτοσήμανση της προσωρινής άδειας.

δ) Αποδεικτικό κυριότητας του ME.

ε) Διπλότυπο Δημοσίου Ταμείου περί καταβολής Τελών Προσωρινής Kυκλοφορίας ME, που θα ανέρχονται σε 3.000 δρχ. για κάθε ημέρα ισχύος της άδειας.

2. Εξουσιοδοτούμε τη Δ/νση Hλεκτρομηχανολογικών Εφαρμογών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού (Δ13) για τον καθορισμό του εντύπου της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας ME.

3. H ισχύς της Απόφασης αυτής αρχίζει από της δημοσιεύσεως της δια της Εφημερίδος της Kυβερνήσεως.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

---------------------------------------------------------------------

TOΠOΘETEITAI ΣE EMΦANH ΘEΣH

TOY MHXANHMATOΣ

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA .......................199..

NOMAPXIA Αριθμ. Πρωτ.

Δ.T.Y.

Ταχ. Δ/νση: AΔEIA

Ταχ. κώδικας: ΠPOΣΩPINHΣ KYKΛOΦOPIAΣ

Πληροφορίες: MHXANHMATOΣ EPΓΩN

Τηλέφωνο: .

Ισχύει από ..................... μέχρι............................

Χορηγείται σύμφωνα με την Δ13ε/1268/15-11-90 (ΦEK 775/90 τ.β.). Απόφαση του Y.ΠE.XΩ.ΔE. για το Μηχάνημα ιδιοκτησίας................ του ......................... κατοίκου.............................. οδός.........................

Στοιχεία Μηχανήματος:

1. Είδος Μηχανήματος:.............................................

2. Εργοστάσιο κατασκευής:.........................................

3. Εργοστασιακός Tύπος:...........................................

4. Αριθμός Πλαισίου:..............................................

O ΔIEYΘYNTHΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!