Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1007/9-1-1996 Εκκαθάριση αρχείων αυτοκινήτων

YΠOIK 1003246/6461/0014/ΠOΛ. 1007/9.1.1996 Εκκαθάριση αρχείων αυτοκινήτων

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Για τη μηχανογραφική παρακολούθηση των αυτοκινήτων οχημάτων τηρούνται από το KEΠYO δύο αρχεία.

Ειδικότερα, τηρείται ένα αρχείο για τα αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας βεβαιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2367/1953, όπως ισχύει και ένα άλλο αρχείο για τα αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται με την προμήθεια ειδικού σήματος.

Μετά από σχετικό έλεγχο των αρχείων αυτών διαπιστώθηκε ότι για ορισμένα αυτοκίνητα υπάρχουν εγγραφές και στα δύο αρχεία και ως εκ τούτου για τα αυτοκίνητα αυτά αποστέλλονται ατομικές ειδοποιήσεις - αποδεικτικά είσπραξης τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων καθώς και ειδοποιητήρια για την προμήθεια ειδικού σήματος - αποδείξεις πληρωμής.

Προκειμένου να τακτοποιηθεί το ανωτέρω θέμα, έγινε διαγραφή των ως άνω διπλά εγγεγραμμένων αυτοκινήτων από το αρχείο που περιλαμβάνει τα αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας βεβαιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2367/1953.

Επειδή, όμως, κρίνεται αναγκαίο να γίνει περαιτέρω έλεγχος των ανωτέρω περιπτώσεων, αποστέλλουμε σε κάθε Δ.O.Y., στην οποία βρίσκονται οι φάκελλοι, των εν λόγω αυτοκινήτων, κατάσταση με τους αριθμούς κυκλοφορίας αυτών, για να διαπιστωθεί από τα στοιχεία των φακέλλων τους εάν πράγματι τα αυτοκίνητα αυτά ανήκουν στις κατηγορίες για τις οποίες τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται με την προμήθεια ειδικού σήματος.

Για όσα από τα αυτοκίνητα που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω κατάσταση διαπιστωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να βεβαιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2367/1953 και όχι να καταβάλλονται με σήμα, θα πρέπει να ενημερωθεί το KE.Π.Y.O. με τη σύνταξη σχετικού MHXANOΓPAΦIKOY ΔEΛTIOY AYTOKINHTOY, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την 1109485/5006/ 0014/29-9-95/ΠOΛ. 1246 διαταγή.

Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ότι τα αυτοκίνητα που αναγράφονται στην κατάσταση ανήκουν πράγματι στις κατηγορίες για τις οποίες τα τέλη κυκλοφοριάς καταβάλλονται με την προμήθεια ειδικού σήματος, δεν θα προβείτε σε καμμία ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!