Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕΘ : Αίτημα παράτασης υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666    
www.efeeth.gr,  e-mail:  efeethe@otenet.gr      

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ 
Θεσσαλονίκη 15/7/2014 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:   
1) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
κ. ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ   
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ   
3) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ   
4) Γ.Γ.Δ.Ε. κα ΑΙΚ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ   
5) Γ.Γ.Π.Σ. κ. Χ. ΤΣΑΒΔΑΡΗ   
6) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.   
7) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.   
8) Ο.Ε.Ε.-Π.Τ.Κ.Μ.   
9) Ε.Ε.Θ. 
10) Β.Ε.Θ. 
11) Ε.Β.Ε.Θ. 
12) Ο.Ε.Ε.Θ. 
13) Ο.Β.Σ.Θ. 
14) Ε.Σ.Θ. 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Το βράδυ της 14/7/2014 ακριβώς στις 24:00, έκλεισε το σύστημα του Taxisnet, για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2014, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι να μην προλάβουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσω των λογιστικών-φοροτεχνικών γραφείων. 

Όμως ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να υποβληθεί το σύνολο των δηλώσεων λόγω, των πολλών και συχνών τεχνικών προβλημάτων του taxis,  της διόρθωσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων αποδοχών και φόρων που υποβλήθηκαν κατά χιλιάδες λανθασμένα, κυρίως απ’ το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και από πολλές επιχειρήσεις και παρά την τεράστια προσπάθεια των Λογιστών-Φοροτεχνικών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά για να υποβληθούν οι δηλώσεις των φορολογουμένων εμπρόθεσμα. 

Η εμμονή του Υπουργείου Οικονομικών να μη δοθεί ολιγοήμερη παράταση είναι άνευ προηγουμένου, όταν το ίδιο ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, δεν αφουγκράζεται τα εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα φορολογουμένων, Λογιστών-Φοροτεχνικών και των φορέων αυτών και επιπλέον δεν τηρεί την 5μηνη προθεσμία (1/2-30/6/2014), βάσει του νόμου που ισχύει λόγω του ότι καθυστέρησε να ανοίξει το σύστημα κατά 50 ημέρες (20/3/2014) και το μόνο που έκανε ήταν να δώσει 14 μέρες παράταση. 

Επίσης έδωσε τη δυνατότητα μόνο για 7 μέρες να υποβληθούν εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ η κανονική προθεσμία που όρισε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών είναι 60 μέρες. 

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι είναι σε απελπιστική κατάσταση και εξαιτίας αυτής θα καταστραφούν οικονομικά, αφού θα επιβαρυνθούν με τεράστια πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Δεν θεωρούμε ότι είναι σωστή οικονομική πολιτική να στηρίζονται τα έσοδα του κράτους στα βαριά πρόστιμα, τα οποία καλούνται να καταβάλουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες. 

Από πού όμως να τα καταβάλουν αφού η οικονομική κρίση και η υπερφορολόγηση τους δεν τους το επιτρέπει; 

Για την κατάσταση αυτή έκανε σχετική παρέμβαση πριν από μερικές μέρες και ο Συνήγορος του Πολίτη, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών τον αγνόησε. 

Επίσης, θέση υπέρ της παράτασης πήραν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Παρακαλούμε, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, να παρέμβετε άμεσα ούτως ώστε να ανοίξει το σύστημα του taxis για τουλάχιστον 10 ημέρες, με σκοπό να υποβληθούν εμπρόθεσμα και οι τελευταίες δηλώσεις, που είναι χιλιάδες και το κράτος να εισπράξει απρόσκοπτα τα έσοδα που του αναλογούν από φόρους και όχι από άδικα και τεράστια πρόστιμα. 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                              
Δόβελος Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας          
Φιλίππου Κων/νος 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!