Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1316/13-12-1995 Αποστολή μηχανογραφικών καταστάσεων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων έτους 1994, προς έλεγχο

YΠOIK 1133391/6116/0014/ΠOΛ.1316/13.12.1995 Αποστολή μηχανογραφικών καταστάσεων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων έτους 1994, προς έλεγχο

Ι. `Υστερα από μηχανογραφική επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν με βάση τους ανά τρίμηνο υποβληθέντες ανακεφαλαιωτικούς πίνακες ενδοκοινοτικών παραδόσεων από επιχειρήσεις άλλων Κρατών - Μελών και των προσωρινών δηλώσεων των αντίστοιχων φορολογικών περιόδων, που υπέβαλαν οι ελληνικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, συντάχθηκαν δύο μηχανογραφικές καταστάσεις Α και Β, τις οποίες σας στέλνουμε για έλεγχο.

Αποστολή καταστάσεων Α και Β ----------------------------

Αναλυτική κατάσταση Α Η κατάσταση αυτή περιλαμβάνει τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις που πραγματοποίησαν οι έλληνες υποκείμενοι κατά το έτος 1994, όπως αυτές προκύπτουν τόσο από τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες, που υπέβαλαν κάθε τρίμηνο οι προμηθεύτριες επιχειρήσεις των άλλων Κ-Μ όσο και από τις αντίστοιχες προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.Α. έτους 1994, που υποβλήθηκαν από τις ελληνικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

Σημειώνεται ότι, στις εν λόγω καταστάσεις περιλαμβάνονται μόνο εκείνοι οι υποκείμενοι για τους οποίους βρέθηκε αρνητική διαφορά μεταξύ των δηλουμένων ποσών συνολικά και για τα 4 τρίμηνα του έτους 1994, και συγκεκριμένα:

- `Οταν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 15.000.000 δρχ. ή

- `Οταν οι δηλούμενες ενδοκοινοτικές αποκτήσεις υπολείπονται των αντίστοιχων ενδοκοινοτικών παραδόσεων που δηλώνουν οι Κοινοτικοί προμηθευτές, πάνω από 15% και το συνολικό ποσό της διαφοράς υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 δραχμών.

Για κάθε επιχείρηση εμφανίζονται τα εξής στοιχεία: ο ΑΦΜ, η Επωνυμία, η Διεύθυνση, το τρίμηνο (στήλη 1) κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι ενδοικονοτικές αποκτήσεις, το Κράτος - Μέλος προέλευσης των αγαθών (στήλη 2), η αξία ενδοκοινοτικών αποκτήσεων, εκφρασμένη στο νόμισμα της χώρας προέλευσης των αγαθών (στήλη 3), (σημειώνεται ότι οι αξίες αποκτήσεων από Ιταλία είναι σε χιλιάδες ΙΤL).

Πέραν των ανωτέρω, αναγράφεται ακόμα η αξία των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων, εκφρασμένη σε δραχμές με τη μικρότερη ισοτιμία της τιμής πώλησης συναλλάγματος για κάθε χώρα προέλευσης, και συνολικά ανά τρίμηνο (στήλη 4).

Η αξία των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων για κάθε ένα από τα τέσσερα τρίμηνα του έτους 1994, καθώς και για το σύνολο του έτους, όπως αυτή δηλώθηκε με τις προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.Α. από την ελληνική επιχείρηση και η προκύψασα διαφορά (απόκλιση) μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι, στις περιπτώσεις εκείνες που το ΚΕΠΥΟ έχει υπόνοιες ότι υπάρχει λάθος πληκτρολόγησης στις προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.Α. υπάρχει αστερίσκος δίπλα από το συνολικό ποσό Σύνολο έτους προσωρινών των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων έτους 1994 που δήλωσε η ελληνική επιχείρηση (στήλη 5).

Αναλυτική κατάσταση Β: Η αναλυτική αυτή κατάσταση περιλαμβάνει ενδοκοινοτικές αποκτήσεις του έτους 1994, με βάση τις ανά μήνα υποβληθείσες προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.Α. έτους 1994, όπως προκύπτουν από τις σχετικές καταχωρήσεις του ΚΕΠΥΟ. Για κάθε επιχείρηση εμφανίζονται τα εξής στοιχεία:

Ο ΑΦΜ, η Επωνυμία, η Διεύθυνση, η εγγραφή της εν λόγω επιχείρησης στο μητρώο VIES (με την ένδειξη VIES) ή μόνο στο Εθνικό Μητρώο Φ.Π.Α. (με ένδειξη Φ.Π.Α.), η ημερομηνία υποβολής της προσωρινής δήλωσης, το ποσό (σε δραχμές) της ενδοκοινοτικής απόκτησης καθώς και ο κωδικός της Δ.Ο.Υ. παραλαβής της δήλωσης.

Σημείωση: Η κατάσταση Β αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα για τον κατά τρίμηνο έλεγχο της κατάστασης Α γι` αυτό πρέπει να γίνεται ταυτόχρονη αναζήτηση των δεδομένων και των δύο καταστάσεων.

ΙΙ. Αντικείμενο και ενέργειες ελέγχου --------------------------------- 1. Ενέργειες: Με την παραλαβή των συναποστελλομένων καταστάσεων πρέπει να προβείτε στη διενέργεια προσωρινού ελέγχου των υποκειμένων, τα στοιχεία των οποίων αναγράφονται στις καταστάσεις Α και Β.

Ο έλεγχος αυτός θα συνίσταται, κατ` αρχήν, στη διαπίστωση, αν το ποσό των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που αναγράφεται στις συνημμένες καταστάσεις Α (στήλη 5) και Β, συμφωνεί με τα ποσά των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που πράγματι προκύπτουν από τα αντίγραφα των προσωρινών δηλώσεων που υποβλήθηκαν κατά το έτος 1994. Για τη συμφωνία του ποσού αυτού θα λαμβάνονται υπόψη και ποσά που προκύπτουν με τυχόν υποβληθείσες εκπρόθεσμες ή τροποποιητικές προσωρινές δηλώσεις που αφορούν την παραπάνω χρονική περίοδο.

2. Αν η διαφορά μεταξύ των πράγματι δηλωθεισών, από τον υποκείμενο, ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και εκείνων που προκύπτουν βάσει των Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων των Κοινοτικών προμηθευτών, όπως αυτά εμφανίζονται στη στήλη 5 της Κατάστασης Α, είναι μικρότερη του ενός εκατομμυρίου δραχμών (1.000.000 δρχ.), ο έλεγχος δεν θα συνεχιστεί.

Σε αντίθετη περίπτωση ο προσωρινός έλεγχος θα συνεχιστεί και θα γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

2.1. Για την διεξαγωγή του ελέγχου θα συγκεντρωθούν τα παραστατικά στοιχεία (τιμολόγια) των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων ανά χώρα προέλευσης. Θα ελεγχθεί, κατ` αρχήν, η ημερομηνία έκδοσής τους ώστε να διαπιστωθεί πιό τρίμηνο του έτους 1994 αφορούν (το 1ο, 2ο ,3ο ή 4ο τρίμηνο), ανεξάρτητα από την ημερομηνία καταχώρησής τους στα βιβλία του υποκειμένου. `Οταν η αξία στα παραστατικά αυτά αναγράφεται σε ξένο νόμισμα, θα μετατρέπεται σε δραχμές σύμφωνα με την ελαχίστη ισοτιμία της τιμής πώλησης συναλλάγματος του τριμήνου, (βλέπε συνημμένα Πίνακα Ι) μέσα στον οποίο εκδόθηκε το κάθε παραστατικό και θα αθροίζονται οι αξίες απ` όλα τα παραστατικά σε δραχμές. `Ετσι θα διαπιστώνεται σε ποιά ή σε ποιές χώρες οφείλεται η απόκλιση που διαπιστώθηκε. Το άθροισμα αυτό, που θα είναι εκφρασμένο σε δραχμές, θα συγκριθεί με τα ποσά της στήλης 4 της κατάστασης Α.

2.2. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το σύνολο των αξιών σε δραχμές από τα παραστατικά στοιχεία των τεσσάρων τριμήνων, που παραλήφθηκαν από άλλα Κ-Μ, είναι μικρότερο από το ποσό της στήλης 5 με τις Ενδοκοινοτικές Αποκτήσεις, που προκύπτουν βάσει των προσωρινών δηλώσεων, οι επιμέρους αθροίσεις θα ελέγχονται, μετά τη δραχμοποίηση κατά χώρα και νόμισμα της χώρας προέλευσης των αγαθών σε σύγκριση με τα δεδομένα της κατάστασης Β που σας αποστέλλεται.

2.3. Για τα Κ-Μ, στα οποία διαπιστώνονται διαφορές θα συμπληρωθεί το συνημμένο υπόδειγμα 2, το οποίο και θα αποστέλλεται με fax στη 14η Δ/νση Φ.Π.Α. και Ε.Φ. - Τμήμα Α` Γραφείο V.I.E.S., στους αριθμούς 01-3637156 και 01-3637103.

Σημειώνεται ότι, με το ως άνω Υπόδειγμα θα ζητούνται από την Δ/νσή μας σχετικές πληροφορίες για τις αγορές που πραγματοποίησε ο συγκεκριμένος φορολογούμενος από συγκεκριμένο Κ-Μ κατά το οικείο τρίμηνο που διαπιστώθηκε η απόκλιση.

2.4. Μετά τη λήψη της απάντησης που θα σας δοθεί, στο πιό πάνω ερώτημα από την Υπηρεσία μας, θα καλείται ο φορολογούμενος να αιτιολογήσει την απόκλιση που διαπιστώθηκε στις δηλωθείσες ενδοκοινοτικές αποκτήσεις από συγκεκριμένους προμηθευτές. Εάν ο φορολογούμενος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις συγκεκριμένες αποκλίσεις, θα συμπληρώνεται κατά περίπτωση το έντυπο 049 Α ή B Φ.Π.Α. Δελτίο ελέγχου Φ.Π.Α. ενδοκοινοτικών συναλλαγών με τα υπάρχοντα στον έλληνα αγοραστή παραστατικά. Στη θέση Παρατηρήσεις θα αναγράφεται κατά τρίμηνο το σύνολο της αξίας των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων του έλληνα αγοραστή από τον συγκεκριμένο προμηθευτή, σύμφωνα με τα στοιχεία των στηλών 3 και 4 της κατάστασης Α και η απόκλιση η οποία υπάρχει στο νόμισμα της χώρας προέλευσης των αγαθών. Το δελτίο αυτό θα αποστέλλεται στη Δ/νση Φ.Π.Α. και Ε.Φ. και στους ίδιους όπως παραπάνω αριθμούς fax, σύμφωνα με την ΑΥΟ 1109959/9048/0014 ΠΟΛ.1309/21-9-93.

2.5. Σε περίπτωση που από την απάντηση του Κ-Μ προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα παροχής πληροφοριών, προκύπτει συμφωνία με τα παραστατικά της ελληνικής επιχείρησης θα συντάσσεται έκθεση ελέγχου και η υπόθεση θα τίθεται στο αρχείο χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

2.6. Εάν οι δηλωθείσες ενδοκοινοτικές αποκτήσεις από την Ελληνική επιχείρηση, με βάση τα παραστατικά του προμηθευτή, που επιδείχθηκαν κατά τον έλεγχο, υπολείπονται αυτών που δηλώθηκαν από τον αλλοδαπό προμηθευτή, βάσει των στηλών 3 και 4 της κατάστασης Α, τότε θα μας γνωστοποιείτε το γεγονός αυτό.

Στην περίπτωση αυτή, εάν διαπιστωθεί ότι η διαφορά οφείλεται σε στοιχεία που δεν επέδειξε κατά τον έλεγχο ή σε μη καταχώρηση ορισμένων από αυτά στα βιβλία της ή στην ανακριβή καταχώρηση αυτών τότε, θα καλείται ο φορολογούμενος να υποβάλει συμπληρωματική προσωρινή δήλωση Φ.Π.Α., για τη φορολογική περίοδο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η απόκλιση, καθώς και συμπληρωματική εκκαθαριστική δήλωση.

Ειδικά, στις περιπτώσεις που την ενδοκοινοτική απόκτηση την πραγματοποίησαν πρόσωπα που δεν έχουν δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους, και δεν υπέβαλαν τη σχετική δήλωση και κατά συνέπεια δεν κατέβαλαν τον οφειλόμενο φόρο, θα συντάσσεται προσωρινή πράξη προσδιορισμού Φ.Π.Α. και θα βεβαιώνεται ο αναλογών φόρος με τις ανάλογες προσαυξήσεις και πρόστιμα όπως προβλέπεται από τα άρθρα 47 και 48 του ν.1642/86, όπως ισχύει.

Εξυπακούεται ότι, στις ανωτέρω περιπτώσεις θα συντάσσεται και σχετική έκθεση Κ.Β.Σ. και θα επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις κατά τις διατάξεις των άρθρων 32 έως 34 του π.δ. 186/92 περί Κ.Β.Σ.

2.7. Στην περίπτωση, που ο υποκείμενος στο φόρο αρνηθεί, ότι πραγματοποίησε, συνολικά ή μερικά, την απόκτηση αγαθών με βάση τα επιπλέον ή τα με διαφορετική αξία παραστατικά, θα του ζητείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/86. Με την δήλωση αυτή θα βεβαιώνει ότι δεν απέκτησε από τους συγκεκριμένους προμηθευτές (των οποίων θα αναγράφεται ο ΑΦΜ και το πρόθεμα της χώρας τους) τα αγαθά που αναφέρονται στα παραστατικά αυτά ή ότι η αξία αυτή δεν ήταν η αναγραφόμενη στην κατάσταση Α. Κατά την υποβολή της δήλωσης θα γνωστοποιείται στον φορολογούμενο ότι αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης Ν.1599/86 που θα υποβάλλει, θα κοινοποιηθεί, δια μέσου της αρμόδιας Φορολογικής Αρχής του Κ-Μ, στον συγκεκριμένο προμηθευτή από τον οποίο αρνείται ότι πραγματοποίησε την απόκτηση των αγαθών ή ότι δεν απέκτησε τα αγαθά αυτά σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στην κατάσταση αξίες.

Η υπεύθυνη αυτή δήλωση, αφού πρωτοκολληθεί, θα λαμβάνεται οπωσδήποτε υπόψη κατά τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης ελέγχου. Φωτοτυπία του Δελτίου Παροχής Πληροφοριών ΦΠΑ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ-ΕΝΤΥΠΑ ΦΠΑ 049Α` ή 049Β` με την καταγραφή στη θέση Παρατηρήσεις εκείνων των παραστατικών που αγνοεί ο φορολογούμενος ή διαφοροποιούνται οι αξίες τους, σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση του, καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της υπέυθυνης δήλωσης, θα αποστέλλονται στην 14η Δ/νση Φ.Π.Α. και Ε.Φ. Τμήμα Α` Γραφείο V.I.E.S. με fax, αναγράφοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου καθώς και τον αριθμό φακέλλου του σχετικού εγγράφου που σας διαβίβασε με fax το Γραφείο V.I,E.S. προκειμένου τα στοιχεία αυτά να διαβιβαστούν στην αρμόδια φορολογική αρχή του προμηθευτή για περαιτέρω ενέργειες.

Ο οίκος του εξωτερικού θα υποχρεωθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές της χώρας του να καταβάλει τον αναλογούντα Φ.Π.Α. στη χώρα του, εκτός αν μπορέσει να αποδείξει ότι τα αγαθά παραλήφθηκαν από τον έλληνα αγοραστή, οπότε στην περίπτωση αυτή, ο έλληνας αγοραστής θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

2.8. Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει παραλείψει να υποβάλει εμπρόθεσμα δήλωση μεταβολής, ώστε να εγγραφεί στο μητρώο ενδοκοινοτικών συναλλαγών (V.I.E.S.), πρέπει να την καλέσετε να υποβάλει εκπρόθεσμη δήλωση επιβάλλοντάς της τα προβλεπόμενα από την παράγραφο 1 του άρθρου 48 του ν.1642/86 πρόστιμα.

ΙΙΙ. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ Δ.Ο.Υ. --------------------------------- Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. παρακαλούνται, μετά την περαίωση της ελεγκτικής διαδικασίας με βάση τις αριθμ. ΠΟΛ. 1350/93, ΠΟΛ.1170/94 και την παρούσα εγκύκλιο, όπως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (το αργότερο εντός δύο (2) μηνών), γνωστοποιήσουν στην Υπηρεσία μας (Δ14 Γραφ.VIES) τα αποτελέσματα ελέγχου, που θα διενεργήσουν με βάση την παρούσα, για κάθε περίπτωση, με τη συμπλήρωση του συνημμένου υποδείγματος 3, για κάθε ένα από τα ελεγχόμενα τρίμηνα και ανά Κ - Μ προμηθευτή.

Το υπόδειγμα αυτό, αφού συμπληρωθεί με βάση τις οδηγίες του συνημμένου παραρτήματος, θα αποστέλλεται στην Υπηρεσία μας και στην Δ/νση Ελέγχων Δ9/Τμήμα Β.

Επισημαίνεται ότι, επειδή η παραπάνω προθεσμία είναι δεσμευτική λόγω των υποχρεώσεών μας προς την Κοινότητα, οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. και οι Προϊστάμενοι Τμημάτων Φ.Π.Α. πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εκτέλεση της παρούσας εγκυκλίου. Μετά δε την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται, να αποστείλουν, άμεσα το Υπόδειγμα 3 στην Υπηρεσία μας (Δ/νση 14η Φ.Π.Α. και Ε.Φ.) συμπληρωμένο, με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Οι κ.κ.Επιθεωρητές στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση και πιστή εφαρμογή της.

......................................................................

ΠAPAPTHMA --------- OΔHΓIEΣ ΣYMΠΛHPΩΣHΣ TOY YΠOΔEIΓMATOΣ 3 THΣ ΠOΛ: 1316/1995 --------------------------------------------------------- Για την σωστότερη και αποτελεσματικότερη συμπλήρωση των στηλών του Υποδείγματος 3 της ΠOΛ: 1316/1995 σας πληροφορούμε τα εξής:

- στήλη (1): Στη στήλη αυτή θα αναγράφεται το AΦM/ΦΠA των Ελλήνων Εμπόρων που εκτελούν ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών.

- στήλη (2): Στη στήλη αυτή θα αναγράφεται σε δραχμές και ανά AΦM/ΦΠA η αξία των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που έχει δηλώσει ο συγκεκριμένος λλληνας αγοραστής στον κωδικό (03) των προσωρινών δηλώσεων Φ.Π.A. που υπέβαλε για το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ημερολογιακό τρίμηνο του έτους 1994. Στην περίπτωση που γι` αυτό το διάστημα έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές ή τροποποιητικές προσωρινές δηλώσεις, θα πρέπει να αναγραφεί το τελικό ποσό, όπως προκύπτει μετά την υποβολή της συμπληρωματικής ή τροποποιητικής δήλωσης του Φ.Π.A.

- στήλη (3):Στη στήλη αυτή θα αναγράφεται σε δραχμές και ανά AΦM/ΦΠA η αξία των αντίστοιχων ενδοκοινοτικών παραδόσεων προς τους έλληνες αγοραστές όπως αυτή προκύπτει από τους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες των κοινοτικών προμηθευτών και σας κοινοποιούνται με τις καταστάσεις της παρούσας εγκυκλίου.

- στήλη (4): Στη στήλη αυτή θα αναγράφεται σε δραχμές και ανά AΦM/ΦΠA το ποσό των επιπλέον εσόδων Φ.Π.A. που βεβαιώθηκαν κατόπιν ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε βάσει της ΠOΛ. 1350/93 της ΠOΛ. 1170/94 και της παρούσας εγκυκλίου. Ως επιπλέον έσοδα Φ.Π.A. για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί όχι μόνο η επιπλέον φορολογητέα ύλη που ανακαλύφθηκε, αλλά και τυχόν προσαυξήσεις ή πρόστιμα που επεβλήθησαν.

- στήλη (5): Στη στήλη αυτή θα αναγράφονται ολογράφως και αριθμητικώς και ανά AΦM/ΦΠA ο αριθμός των περιπτώσεων φοροδιαφυγής που τυχόν ανακαλύφθηκαν και εξιχνιάστηκαν από στοιχεία τα οποία προέκυψαν με βάση τις παραπάνω αναφερόμενες εγκυκλίους κατά το χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) τριμήνων του έτους 1994.

- στήλη (6): Στη στήλη αυτή θα αναγράφονται, εν συντομία, οι αιτίες, οι οποίες διαπιστώθηκαν, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, ότι προκάλεσαν τυχόν διαφορές στη φορολογητέα αξία του Φ.Π.A. και συγκεκριμένα μεταξύ της αξίας που δήλωσαν οι κοινοτικοί προμηθευτές στους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες (listing) και της αξίας που δήλωσαν οι έλληνες αγοραστές στις προσωρινές τους δηλώσεις Φ.Π.A. (κωδ. 03).

Ως αιτίες οι οποίες μπορεί να προκαλούν τέτοιες διαφορές μπορούν να θεωρηθούν: α) ή μη χρησιμοποίηση της σωστής ισοτιμίας κατά την μετατροπή των ξένων νομισμάτων σε δραχμές β) η καταχώρηση μιας συγκεκριμένης ενδοκοινοτικής απόκτησης σε τρίμηνο άλλο από αυτό που ορίζει το άρθρο (14α) του ν. 1642/86 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, γ) η καταχώρηση της αξίας των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων σε κωδικό διάφορο από αυτόν που προβλέπεται στην προσωρινή δήλωση του AΦM/ΦΠA κ.λπ.

Εξαιρετικά, στις περιπτώσεις μη καταχώρησης της αξίας κάποιας ενδοκοινοτικής απόκτησης θα ήταν χρήσιμο να μας διευκρινίσετε εάν πρόκειται για μη καταχώρηση: α) στα βιβλία της επιχείρησης, β) στις προσωρινές δηλώσεις του Φ.Π.A. που υπέβαλλε η επιχείρηση.

Τέλος, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση της ένδειξης του τριμήνου / έτους κατά το πρότυπο π.χ. 1/94 ή 2/94 κ.λπ., του ονόματος και του προθέματος του κράτους - μέλους απ` όπου προέρχονται τα αγαθά, όπως επίσης και τα σύνολα στο τέλος κάθε σελίδας, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επαλήθευση των ανωτέρω αναγραφομένων ποσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!