Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Α.: Σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα των προθεσμιών

Αθήνα 18 Ιουνίου 2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. θέλει να πληροφορήσει τα μέλη της και τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς που εύλογα αγωνιούν με τις εκκρεμότητες πολλών φορολογουμένων και επιχειρήσεων, όσον αφορά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας (20-06-2014), για την αναδρομική διακοπή της δραστηριότητας τους στο μητρώο, ότι βρίσκεται στο πλευρό της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., υποστηρίζοντας το αίτημα για τα κρίσιμα ζητήματα των προθεσμιών που υπέβαλλε χθες προς τους κ.κ. Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών.        

Για τον σκοπό αυτό στα πλαίσια συγκεκριμένων ενεργειών, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό, αφού πρωτίστως και το Υπουργείο ενδιαφέρεται, αφενός να αποφορτίσει τις εφορίες από την πίεση της τελευταίας στιγμής, αφετέρου να δώσει λύση στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων, η οποία όμως ταλαιπωρία  (αναίτια) περνάει πρώτα από τα Λογιστικά-Φοροτεχνικά γραφεία, στη κρισιμότερη φάση της πίεσης τους από την ασφυκτική προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων. Και αυτό, ανεξάρτητα από την δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη ανταπόκριση των αδρανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων, για την εκπρόθεσμη διακοπή της δραστηριότητας τους στο μητρώο.        

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη παράταση δεν δημιουργεί καμία δημοσιονομική επίπτωση, πιστεύουμε και αναμένουμε, ότι θα δούμε ίσως και σήμερα, τη λύση (παράταση) που πρέπει να  δώσει το Υπουργείο.

Όσον αφορά την παράταση των δηλώσεων και αυτή πρέπει να ρυθμισθεί νομοθετικά (εφόσον απαιτείται) και να δοθεί λόγω των γνωστών προβλημάτων, ιδίως από την αδυναμία του taxis να ανταποκριθεί και να αντέξει στο μεγάλο φορτίο, ειδικά όσο θα πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία, όπου συνήθως είναι ο μεγαλύτερος όγκος δηλώσεων. Σε μία τέτοια λύση συνηγορεί άλλωστε το γεγονός ότι λόγω  πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου στις 31 Ιουλίου, δεν θα δημιουργήσει καμία υστέρηση εσόδων στο Δημόσιο.       

Τέλος η παράταση υποβολής του Ε9 και η ταύτιση της με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης (Ε1), που ζήτησε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., δεν δημιουργεί πρόβλημα στα Δημόσια έσοδα, αφού η καταληκτική ημερομηνία της πρώτης δόσης για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., είναι η 31η Ιουλίου. Και τούτο γιατί πιστεύουμε, ότι μετά την πλήρη μηχανογράφηση των εφαρμογών, δεν χρειάζονται πάνω από μία έως πέντε  ημέρες για την εκκαθάριση των λόγω δηλώσεων και αποστολή e-mail στους υπόχρεους.    

Μετά τιμής 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                             
Δημήτρης Τσαμόπουλος
Ο  Γεν. Γραμματέας             
Γιώργος Χριστόπουλος 

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!