Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΒΕΑ: Να αλλάξει το καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ.

Αθήνα, 21 Μαΐου 2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ  

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ & του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο επιχειρηματικός κόσμος άκουσε με μεγάλη ανακούφιση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και ειδικότερα αυτών που αφορούν τα νομικά πρόσωπα στο 15% και βέβαια του ΦΠΑ στο 12%.  

Ωστόσο, επειδή η μείωση της φορολογίας θα γίνει κλιμακωτά και σε βάθος χρόνου και η αγορά αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, η ΚΕΕ επαναφέρει την πρότασή της για αλλαγή τρόπου της καταβολής του ΦΠΑ.  

Συγκεκριμένα, προτείνουμε ο ΦΠΑ να καταβάλλεται από τον λήπτη του τιμολογίου και όχι από τον εκδότη, όπως συμβαίνει σήμερα, ώστε να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που με το ισχύον σύστημα αναγκάζονται να καταβάλουν τον ΦΠΑ με την έκδοση του τιμολογίου, ενώ, λόγω των δυσμενών συνθηκών στην ελληνική αγορά, η εξόφλησή του γίνεται πολύ αργότερα».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!