Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ: Παράταση προθεσμίας υποβολής διαφόρων υποχρεώσεων που λήγουν τον Μήνα Μάιο & Ιούνιο του έτους 2014

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.     
pofee@otenet.gr
2108253445

Προς το Υπουργείο Οικονομικών 
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη 

Κοινοποίηση 
• Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα 
• Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη 
• Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη 

Αθήνα, 14 Μαΐου 2014 
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 115 

ΘΕΜΑ: « Παράταση προθεσμίας υποβολής διαφόρων υποχρεώσεων που λήγουν τον Μήνα Μάιο & Ιούνιο του έτους 2014 » 

Κε Γενικέ, 

Τον Μάιο και τον Ιούνιο λήγουν πολλές υποχρεώσεις όπως Ισολογισμοί, Συγκεντρωτικές Καταστάσεις έτους 2013-2014, εκκαθαριστικές Φ.Π.Α. και μια σειρά άλλων υποχρεώσεων η απαρίθμηση των οποίων το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας πιέσει ψυχολογικά ακόμη περισσότερο, χωρίς να παραβλέπουμε και το γεγονός ότι μεσολαβεί και διάστημα έντονης εκλογικής διαδικασίας 2 εβδομάδων στις οποίες συμμετέχουν, ως έχουν το νόμιμο δικαίωμα και Συνάδελφοι. 

Για την ομαλή ροή της διαδικασίας υποβολών των φορολογικών δηλώσεων των φορολογουμένων η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί είναι ανάγκη να αλλάξουν οι καταληκτικές ημερομηνίες των υποβολών που δεν έχουν άμεσο δημοσιονομικό ενδιαφέρον, όπως ενδεικτικά είναι : 

1ον: Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του έτους 2013 η οποία λήγει 25/6/2014, να μεταφερθεί έως 30/9/2014. 

2ον: Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 1ου τριμήνου του έτους 2014 η οποία λήγει 30/5/2014, να μεταφερθεί την ίδια ημερομηνία μαζί με το 2ο τρίμηνο του έτους 2014, δηλαδή έως τις 31/7/2014. 

3ον: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 του έτους 2014, θα πρέπει να εναρμονιστεί με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων Ε1. 

Με δεδομένο ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι σε εξέλιξη και αναφορικά με την ανάγκη μεταφοράς των καταληκτικών ημερομηνιών όλων ή μερικών από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις των φορολογούμενων θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφο. 

Σε κάθε περίπτωση η φορολογική διοίκηση πρέπει να βρει τρόπους συγχώνευσης εγγράφων και αποστολής πληροφοριών μειώνοντας το διοικητικό κόστος των επιχειρήσεων. 

Ένα τέτοιο παράδειγμα προς διόρθωση αποτελεί η "επί δύο" αποστολή των βεβαιώσεων για τους παρακρατούμενους φόρους, Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ικανοποίηση του αιτήματός μας για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις. 

Μετά τιμής Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος 
Πανίδης Ι. Αβραάμ 
Ο Γενικός Γραμματέας 
Καμπάνης Βασίλειος 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!