Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Εκδήλωση του Ο.Ε.Ε. στα Ιωάννινα με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

Εκδήλωση του ΟΕΕ στα Ιωάννινα με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη 

Στις μέρες που διανύουμε, μία εποχή με θεαματικές εξελίξεις στην εγχώρια αλλά και την παγκόσμια οικονομία, τo Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των μελών του, αποφάσισε να διοργανώσει στα Ιωάννινα εκδήλωση με θέμα:

«Αλλαγές στη Φορολογική Διοίκηση»

με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος και θα παρουσιάσει τη νέα δομή της Γενικής Γραμματείας.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος θεωρεί, ότι η καταγραφή και η αποτελεσματική αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων, συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, το οποίο πρέπει:

  • να διακρίνεται για τη διοικητική του απλότητα, χωρίς τις δαιδαλώδεις και περιπτωσιολογικές αναφορές.
  • να έχει σαφήνεια και να περιορίζει στο ελάχιστο το γραφειοκρατικό κόστος εξυπηρέτησής του, ώστε η διαχείρισή του να κοστίζει λιγότερο τόσο στο κράτος όσο και στις οικονομικές μονάδες και στους φορολογούμενους πολίτες.
  • να αξιοποιεί την πληροφοριακή υποδομή και τις δυνατότητες, με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτηση και τη μείωση των διακινούμενων εγγράφων και δικαιολογητικών.
  • να λειτουργήσει με βάση ένα καινούριο σχεδιασμό ώστε οι Δ.Ο.Υ. να λειτουργούν χωρίς τη φυσική παρουσία φορολογούμενων-λογιστών, με χρήση του διαδικτύου.
  • να προβλέπει την ύπαρξη ενός ευέλικτου ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος θα απαρτίζεται από κατάλληλο εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζει και να χρησιμοποιεί τα πληροφοριακά συστήματα και την νέα τεχνολογία.
  • να αναδιανομή και καταγραφή του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων μερών στον φορολογικό έλεγχο (ελεγκτή, επιχειρηματία , λογιστή κ.τ.λ.).
  • να πληροφορεί τον Έλληνα πολίτη φορολογούμενο με τρόπο ώστε να γνωρίζει με σαφήνεια τους κανόνες και να μην είναι θύμα των ερμηνειών των ειδικών και των υπηρεσιών.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “Grand Serai” των Ιωαννίνων, την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, ώρα 19:30.

Από το Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!