Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Κεφάλαιο

ΠΟΛ. 1239/1995 Καθορισμός τιμής διάθεσης βιβλίου πινάκων τιμών και χαρτών περιοχών εντός σχεδίου και οικισμών, δήμων και κοινοτήτων της περιφέρειας Ατικής για προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζόμενων ακινήτων

Αριθ. 1108282/385/Γ0013ΠΟΛ 1239/Β825/1995 Καθορισμός τιμής διάθεσης βιβλίου πινάκων τιμών και χαρτών περιοχών εντός σχεδίου και οικισμών, δήμων και κοινοτήτων της περιφέρειας Ατικής για προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των με οποιαδήποτε αιτία μεταβιβαζομένων ακινήτων αυτών, σύμφωνα με το αντικείμενο σύστημα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εχοντας υπόψη:

1.Το Π.Δ. 284/1988 "Περί Οργανισμού Υπ. Οικονομικών".

2. Το άρθρο 48 του Ν. 1591/1986 (ΦΕΚ 50Α/24.4.1986).

3. Την ανάγκη διάθεσης του βιβλίου των πινάκων τιμών και χαρτών προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των μεταβιβαζομένων ακινήτων όλων των περιοχών του Ν. Αττικής όπου ισχύει το σύστημα αυτό με σκοπό την εξυπηρέτηση των φορολονουμένων, συμβολαιογράφων, δικηγόρων και όλων όσων ασχολούνται με θέματα φορολογίας κεφαλαιου γενικώς.

4. Την αρ. 1 026431 /268/0006Α/2.3.1994 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, αποφασίζουμε:

Εγκρίνουμε την πώληση των χαρτών και του βιβλίου των πινάκων τιμών, στους οποίους αποτυπώνονται οι ζώνες, οι τιμές εκκίνησης και οι λοιποί συνελεστές, που επηρεάζουν αυξητικά ή μειωτικά την αξία των εντός σχεδίου μεταβιβαζομένων ακινήτων, τα οΠοία βρίσκονται σε περιοχές των δήμων και κοινοτήτων της περιφέρειας Αττικής στους οποίους ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού και καθορίζουμε την τιμή των χαρτών και του βιβλίου "Πίνακες τιμών. στις 20.000 δρχ. Ειδικά για τους συμβολαιογράφους της περιφέρειας Αττικής η χορήγηση των χαρτών και του βιβλίου των πινάκων τιμών θα γίνει δωρεάν.

Τα έσοδα από την πώληση του παραπάνω βιβλίου και των χαρτών, αποτελούν έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού και θα εμφανίζονται στον Κ.Α. εσόδων 2411.

Ο τρόπος και οι ειδικότερες προυποθέσεις για τη διάθεση των πιο πάνω βιβλίου και των χαρτών θα γίνει με μέριμνα της Δ/νσης Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (16η).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 1995

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠOΥΛΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!