Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1129/20-4-1995 Τρόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων (εισιτηρίων) από τις Π.Α.Ε.

YΠOIK 1011712/120/0015/ΠOΛ. 1129/20.4.1995: Τρόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων (εισιτηρίων) από τις Π.Α.Ε.

Με αφορμή το με αριθμ. πρωτ. 1961/26.1.95 έγγραφο της Δ.Ο.Υ. Ν. Φιλαδελφείας, σχετικά με τον τρόπο έκδοσης από τις Π.Α.Ε. των φορολογικών στοιχείων (εισιτηρίων) εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα και προκειμένου να αρθεί η σύγχυση που επικρατεί για το θέμα αυτό, διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 13 παρ. 1 και 2 και 18 παρ. 5, 6 και 7 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/92), όπως αυτές ερμηνεύτηκαν με την εγκύκλιο 3/24.11.92 άρθρο 13.2.4 και 18 παρ. 18.2 και 18.4, τα εισιτήρια θεαμάτων είναι και αυτά στην ουσία Α.Π.Υ. και επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να εκδίδονται από δίπτυχα ή τρίπτυχα έντυπα, τα οποία σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να είναι θεωρημένα.

Διευκρινίζεται ότι δίπτυχο ή τρίπτυχο είναι το έντυπο που αποτελείται από δύο ή τρία, κατά περίπτωση, διάστικτα τμήματα σ' ένα φύλλο, εκ των οποίων το ένα παραδίδεται, σ' εκείνον που αφορά, το δε άλλο παραμένει στο στέλεχος, σε κάθε δε τμήμα (απόκομμα εισιτηρίου) πρέπει να έχουν αποτυπωθεί οι εξής ενδείξεις:

α) Ο αύξων αριθμός του στοιχείου (ενιαία, κατά χρονολογική σειρά, αύξουσα αρίθμηση).

β) Ο τίτλος του στοιχείου (εισιτήριο ή Α.Π.Υ.).

γ) Τα πλήρη στοιχεία του εκδότη του εισιτηρίου ή της Α.Π.Υ. (Επωνυμία, Επάγγελμα, Διεύθυνση και Α.Φ.Μ. του υπόχρεου σε έκδοση -Αρμόδια Δ.Ο.Υ., ή και κάθε άλλη χρήσιμη, για τις λειτουργικές ανάγκες του θεάματος, ένδειξη. 'ΘΥΡΑ - ΘΕΣΗ.')

δ) Η ημερομηνία και ο τόπος τέλεσης του αγώνα.

ε) Η αξία του εισιτηρίου μετά του αναλογούντος Φ.Π.Α.

2. Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι, με την Α.Υ.Ο. 1014655/185/0015/1037/ 12.2.92 παρ. 1 περ. στ' παρασχέθηκε η δυνατότητα της μη χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής του ν. 1809/88 για την έκδοση Α.Π.Υ., εκτός των άλλων και από τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης θεαμάτων.

3. Επειδή όμως παρατηρήθηκε ότι ορισμένες Π.Α.Ε. προσκομίζουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για θεώρηση δίπτυχα έντυπα (εισιτήρια) τα οποία δεν πληρούν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά του δίπτυχου εντύπου και επιπλέον δεν περιέχονται στα αποκόμματα των εισιτηρίων όλες οι ενδείξεις που απαιτούνται από τον Κ.Β.Σ., υπενθυμίζοντες τις ισχύουσες διατάξεις, επισημαίνουμε τ' ακόλουθα:

α) Από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο και στο εξής, οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. δεν θα θεωρούν τα εισιτήρια που προσκομίζονται σ' αυτέςαπό τις Π.Α.Ε. εφόσον δεν πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις που ορίζονται από τον Κώδικα για τη σύννομη έκδοσή τους.

β) Περαιτέρω κατά τη θεώρηση των εν λόγω εισιτηρίων πρέπει να εξετάζεται αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που καθορίζονται απότις διατάξεις των άρθρων 36 (παρ. 2 και 8) του Κ.Β.Σ., όπως ισχύουν, 4 παρ. 1α του ν. 2081/92 και 63 του ν. 2084/92.

4. Οι αρμόδιοι Επιθεωρητές παρακαλούνται να παρακολουθήσουν την πιστή εφαρμογή της παρούσης εγκυκλίου.

5. Η εγκύκλιος αυτή πριν αρχειοθετηθεί, με ευθύνη του Προϊσταμένου κάθε Δ.Ο.Υ. να τεθεί υπόψη ενυπόγραφα ή να δοθεί σε φωτοαντίγραφο εφόσον τούτο είναι εφικτό, στο προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!