Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Α.ΚΙ.Ο.Ε: Επιστολή για την συγκρότηση του Προεδρείου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, του Αλεβιζάκη Παναγιώτη εκπροσώπου της Α.ΚΙ.Ο.Ε & μέλους της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Επιστολή για την συγκρότηση του Προεδρείου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, του Αλεβιζάκη Παναγιώτη εκπροσώπου της Α.ΚΙ.Ο.Ε & μέλους της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις.....” Κ.Π.Καβάφης.

Συνάδελφοι ,

Η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητήριου έφερε στην επιφάνεια , για μια ακόμα φόρα, να αναδειχθούν προβλήματα, όπως ο τρόπος με τον οποίο κάθε παράταξη στο Οικονομικό Επιμελητήριο αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τα θέματα των αρχών και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Πάγια αρχή της παράταξη μας ήταν και είναι η συγκρότηση των διοικητικών οργάνων του ΟΕΕ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο να διέπεται με την λογική της αναλογικής αντιπροσώπευσης.

Πρόσφατα στις συγκροτήσεις των περιφερειακών διοικήσεων αυτό προτάξαμε και αυτό διεκδικήσαμε. Όμως η πρότασή μας αυτή ναυάγησε προσκρούοντας στην κοινή προσπάθεια των κομματικών παρατάξεων και αυτών που συνήθως ενεργούν ως δεκανίκια αυτών, αποκλείοντας από τα όργανα των Περιφερειακών Διοικήσεων τους εκπροσώπους της ΑΚΙΟΕ.

Το έργο τους ολοκληρώθηκε με την συγκρότηση της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Στη σύνθεση του Προεδρείου της νέας Κ.Δ., η παράταξη μας πρότεινε να συμμετέχουν οι παρατάξεις αναλογικά, και η συγκρότησή του να διέπεται από την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας. . Στο άκουσμα της πρότασής μας ο νέος πρόεδρος του ΟΕΕ, δεν διαφώνησε. Συμφώνησε μάλιστα στην υλοποίηση της.

Στην Διάρκεια των διαδικασιών συγκρότησης της Κ.Δ. , και συμφώνα με τις αρχές μας, ψηφίσαμε για Πρόεδρο τον συνάδελφο που προτάθηκε από την ΔΗΚΙΟ. Στη συνέχεια για την θέση του Α΄ Αντιπρόεδρου προτείναμε τον εκπρόσωπο της παράταξης μας. Κρίναμε ότι η θέση αυτή ανήκει στην τρίτη εκλογικά δύναμη που είναι η ΑΚΙΟΕ. Αλλά φαίνεται ότι λογαριάζαμε «χωρίς τον Ξενοδόχο», αφού δεν γνωρίζαμε τις υπόγειες διαβουλεύσεις των άλλων και προτιμήθηκε ο εκπρόσωπος της τετάρτης εκλογικά δύναμης, δηλαδή της ΠΟΦΕΕ.

Η στάση του εκπροσώπου της ΠΟΦΕΕ δεν μας εξέπληξε. Η τακτική αυτή είναι πάγια και γνωστή, όχι μόνο σε μας, αλλά σε όλους. Δεν μας εξέπληξε και η στάση των δυο, εκ των τεσσάρων, μελών της ΠΑΣΚΟ, που τελευταία λειτουργούν και στηρίζουν την πολιτική κατεύθυνση της ΔΗΚΙΟ. Δυο συνάδελφοι της ΠΑΣΚΟ δημιούργησαν δική τους παράταξη την ΠΑΣΠΟ και μας στήριξαν. Μας εξέπληξε η στάση μελών της ΔΗΚΙΟ που ενώ ορκιζόντουσαν ότι δεν θα ξανά - επιτρέψουν τακτικές και αποκλεισμούς περασμένων ετών, απέδειξαν και εμπράκτως την αδυναμία τους να προστατεύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Γνωρίζουμε ότι η λειτουργία μιας μη κομματικής παράταξης είναι εμπόδιο στις κομματικές συστημικές παρατάξεις . Όλοι γνωρίζουν ότι εναντιωνόμαστε και αντιστεκόμαστε σε σχέδια και αποφάσεις που δημιουργούν προβλήματα στους συναδέλφους, στις επιχειρήσεις στην κοινωνία.

Όμως το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς , αλλά αυτοί που θέλουν τον θεσμό του Ο.Ε.Ε στην υπηρεσία των κομματικών τους επιδιώξεων.

Λυπούμαστε ακόμα και για τη στάση των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα κεντρικά όργανα, επιτεθήκαν προσωπικά στον εκπρόσωπο της παράταξης μας με προσωπικές ύβρεις και χαρακτηρισμούς.

Αφορμή ήταν η πολιτική ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. αναφορικά με την συγκρότηση της Διοίκησης του 15ου Περιφερειακού Τμήματος.

Σε περιφερειακό επίπεδο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανακόλουθη με τις διακηρύξεις της ψήφισε τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΟ αποκλείοντας από την Τοπική Διοίκηση του 15 Π.Τ την πρώτη δύναμη των οικονομολόγων.

Όμως νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους των κομματικών παρατάξεων. Γιατί μέσα σε όλα αυτά απέδειξαν πόσο πραγματικά πιστεύουν στην συνεργασία. Ένα άοσμο, άχρωμο και αόρατο διοικητικό σχήμα, ταυτίζεται με τις διακηρύξεις τους για συνεργασία και κομματική κηδεμονία.. Ένα σχήμα που δεν θα αντιδρά στις πολιτικές της ισοπέδωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, στις πολιτικές της κοινωνικής και οικονομικής υποβάθμισης και εξαθλίωσης.

Συγνώμη συνάδελφοι αυτόν τον δρόμο που χαράσσετε δεν θα τον διαβούμε μαζί.

Με Εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

www.akioe.gr - info@akioe.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!