Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Διαδικασία απαλλαγής προϋπολογισμού 2012 στην Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

Τ.Κ. 101 80, Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                           Tηλ.:  210-3332553/4

Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνονται τα εξής:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε, σήμερα, 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της EE, στην Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Κείμενο της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Απαλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της ΕΕ του 2012.

Ζήτημα μεγάλης σημασίας για τα Ευρωπαϊκά όργανα.

Κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι διαστάσεις της αποδοτικότητας των πόρων και της λογοδοσίας των ευρωπαϊκών οργάνων σχετικά με τη δημοσιονομική διαχείριση συνιστούν ζητήματα ζωτικής σημασίας για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της ΕΕ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 προσφέρει νέα εργαλεία ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία και να μειωθούν οι πιθανότητες μη ορθής αξιοποίησης των πόρων.

Επιπρόσθετα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, στις 18 Φεβρουαρίου, παρευρέθηκε στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), κατά την οποία, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, οι οποίες θα επιτρέψουν στον Προϋπολογισμό να ανταποκριθεί στην απαίτηση για ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής πειθαρχίας, επενδύσεων σε αναπτυξιακές δράσεις και υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αναγκαίος συνδυασμός ώστε η Ευρώπη να οδηγηθεί σε πορεία ευημερίας για όλους τους πολίτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!